Ας θυμηθούμε τι έκαναν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων τον μήνα Νοέμβριο του 2019.
 
Αν το mail δεν εμφανίζεται σωστά, πατήστε ΕΔΩ
 
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2019
3η Ημερίδα «Smart Education»
 
 
Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή συμμετείχαν στην 3η Ημερίδα «Smart Education», που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου - Λυκείου.
 
Περισσότερα...
 
Επίκαιρος Λόγος: «Οι επιπτώσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης»
 
 
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Επίκαιρος Λόγος», επισκέφθηκε τα Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη ο Διοικητής και Πρόεδρος του ΟΑΕΔ κ. Σπύρος Πρωτοψάλτης και συζήτησε με τους μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου σχετικά με τις επιπτώσεις της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης στην αγορά εργασίας και τις δεξιότητες που απαιτούνται για την ένταξη των νέων σ' αυτήν.
 
Περισσότερα...
 
 
Δ Ι Α Κ Ρ Ι Σ Ε Ι Σ
 
 
Τιμητική διάκριση στο 9ο Μοντέλο Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης του Yale
 
 
 
Τιμητική διάκριση στο 9ο Μοντέλο Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Yale απονεμήθηκε στη μαθήτρια Ό. Κεραμέως (Γ΄ Γυμνασίου) για την εξαιρετική της παρουσία ως Υπουργού Παιδείας, Νεότητας, Πολιτισμού και Αθλητισμού της Ιταλίας.
 
Περισσότερα...
 
Διακρίσεις στον Διαγωνισμό AMC 8 της Αμερικανικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΜΑΑ)
 
Εξαιρετικές διακρίσεις κατέκτησαν μαθητές των Εκπαιδευτηρίων που συμμετείχαν στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό AMC 8 της Αμερικανικής Μαθηματικής Εταιρείας (MAA), ο οποίος πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019, για 9η συνεχόμενη χρονιά.
 
Περισσότερα...
H Δανάη Παπαδοπούλου σπάει και άλλο ρεκόρ στο μπάσκετ!
 
Η Δανάη Παπαδοπούλου, άριστη μαθήτρια της Β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, σπάει και άλλο ρεκόρ στο μπάσκετ, στο πρωτάθλημα νεανίδων της ΕΚΑΣΘ.
 
Περισσότερα...
Διεθνής διάκριση μαθήτριας στη μουσική
 
Η μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Χ. Μαυρίδου απέσπασε το 2ο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό «INTERNATIONAL MUSIC COMPETITION SALZTBURG GRAND PRIZE VIRTUOSO» και έπαιξε βιολί στην περίφημη αίθουσα Wiener Saal Salzburg του Mozarteum.
 
Περισσότερα...
Αργυρό μετάλλιο στο Tae Kwon Do
 
Ο μαθητής των Εκπαιδευτηρίων Ι. Τακιανός (Α΄ Γυμνασίου) κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και τη 2η νίκη στο Tae Kwon Do στην Κατηγορία Παμπαίδων 2007 – 2008, -52 kg, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, που διεξήχθη στις Σέρρες στις αρχές Νοεμβρίου.
 
Περισσότερα...
Αργυρά μετάλλια στο Tae Kwon do
 
Η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Α. Αρβανίτη (Α΄ Γυμνασίου) και αθλήτρια του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΟΣ» στο άθλημα του Tae Kwon Do κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο και τη 2η θέση στην κατηγορία των -49kgr στο Διεθνές Τουρνουά «ALBANIAN OPEN G1 2019» στα Τίρανα της Αλβανίας.
 
Περισσότερα...
Χάλκινο μετάλλιο στην Ξιφασκία
 
Ο μαθητής των Εκπαιδευτηρίων Ι. Κουτσοβίτης (Α΄ Γυμνασίου), αθλητής της Λέσχης Ξιφασκίας Θεσσαλονίκης, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και την 3η θέση στο κύπελλο Παμπαίδων - Παγκορασίδων ( κύπελλο Ζαλόκωστας) στα Ιωάννινα.
 
Περισσότερα...
Αργυρό Μετάλλιο στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής
 
Ο μαθητής των Εκπαιδευτηρίων Τ. Κωνσταντινίδης (Α΄ Γυμνασίου) κατέκτησε τη 2η Θέση και το αργυρό Μετάλλιο στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Αστρονομίας και Διαστημικής για τους μαθητές Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου.
 
Περισσότερα...
 
 
 
 
 
 
 
 Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο   -   Λ Υ Κ Ε Ι Ο
 
Απόφοιτη των Εκπαιδευτηρίων ως κριτής στο «F1 in schools 2019»
 
 
 
Η Αγγελική Σαμαρά '19, παγκόσμια πρωταθλήτρια του «F1 in Schools World Finals 2016, Αustin Τexas, USA» είχε την τιμή να συμμετάσχει ως κριτής ( judge ) στον φετινό τελικό του «F1 in schools 2019» στο ABU Dhabi.
 
Περισσότερα...
 
2ο Μαθητικό Συνέδριο Μαθηματικών
 
31 μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου, Α΄ Λυκείου και Β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων συμμετείχαν στο 2ο Μαθητικό Συνέδριο Μαθηματικών, που διοργανώθηκε το Σάββατο, 2 Νοεμβρίου 2019 από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ)
 
Περισσότερα...
9ο Μοντέλο Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Yale (YGME), Λισαβόνα (26/11 - 01/12/2019)
 
Δεκαέξι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων ταξίδεψαν στη Λισαβόνα, την πρωτεύουσα της χώρας των ανακαλύψεων και του Βάσκο ντα Γκάμα, στο πλαίσιο των εργασιών του 9ου Μοντέλου Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Yale.
 
Περισσότερα...
Διεθνής Διαγωνισμός Πληροφορικής: «BEBRAS CHALLENGE IN GREECE»
 
Όλοι οι μαθητές της Α΄, Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου συμμετείχαν στον Διεθνή Διαγωνισμό Πληροφορικής «Bebras Challenge in Greece», που πραγματοποιήθηκε από τις 18/11/2019 έως τις 29/11/2019.
 
Περισσότερα...
Επίσκεψη ομάδας μαθητών και καθηγητών στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ «FuturEU students as transmitters of cultural heritage»
 
Τα Εκπαιδευτήρια φιλοξένησαν από τις 11 έως τις 16 Νοεμβρίου 2019 την ομάδα των εταίρων εκπαιδευτικών και μαθητών του προγράμματος Erasmus+ KA2, με τίτλο «FuturEU students as transmitters of cultural heritage».
 
Περισσότερα...
Φθινοπωρινή εξόρμηση της Περιβαλλοντικής Ομάδας στο Φράγμα της Θέρμης
 
Οι μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου πραγματοποίησαν και φέτος την καθιερωμένη φθινοπωρινή εξόρμηση στο Φράγμα της Θέρμης.
 
Περισσότερα...
Εργαστήριο αγγειοπλαστικής - Erasmus + "Education for heritage, heritage for education"
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + "Education for heritage, heritage for education" μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και της Α΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων παρακολούθησαν την Πέμπτη, 31/10/2019 ένα εργαστήριο αγγειοπλαστικής.
 
Περισσότερα...
Συμμετοχή του πιο νεαρού σολίστ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
 
Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (MOYSA) σε σύμπραξη με το σύνολο εγχόρδων «Ροτόντα» παρουσίασαν στις αρχές Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε μια εξαιρετική συναυλία, δύο εμβληματικά έργα: τις «4 εποχές» του Antonio Vivaldi και τις «4 εποχές του Μπουένος Άϊρες» του Astor Piazzolla.
 
Περισσότερα...
Συμμετοχή μαθητή Γυμνασίου ως σολίστ σε συναυλία
 
Ο μαθητής των Εκπαιδευτηρίων Θ. Κυπάρος (Α΄ Γυμνασίου) συμμετείχε ως σολίστ στο βιολί σε συναυλία που διοργανώθηκε από τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ), σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΣΦΜΘ), το Σάββατο, 23 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής.
 
Περισσότερα...
Εθελοντική αιμοδοσία στα Εκπαιδευτήρια
 
Την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε εθελοντική αιμοδοσία εργαζόμενων, γονέων και αποφοίτων των Εκπαιδευτηρίων στους χώρους του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων.
 
Περισσότερα...
Ενημερωτική παρουσίαση για την «Εικονική Δίκη»
 
Την Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκεστα Εκπαιδευτήρια ενημερωτική συνάντηση για την «Εικονική Δίκη». Η Παρουσίαση του αγωνίσματος της «Εικονική Δίκης» έγινε από τον εκπαιδευτικό μη - κερδοσκοπικό οργανισμό Afixis.
 
Περισσότερα...
 
 
 
Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Ο
 
 
«Learning Global Connection»
 
 
 
Στη μεγάλη γιορτή του «Learning Global Connection», που διοργάνωσε η κοινότητα της Microsoft, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη.
Το «Microsoft Learning Global Connection» είχε διάρκεια 48 ωρών. Τάξεις από όλον τον κόσμο ενώθηκαν μέσω Skype, οι μαθητές ταξίδεψαν εικονικά ανά την υφήλιο και ήρθαν πιο κοντά.
 
Περισσότερα...
 
Η Γ΄ Δημοτικού στο Ελαιοτριβείο Χίγκα
 
Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος «Η Ελιά μας στην αυλή, πόσα έχει να μας πει…», μαθητές και μαθήτριες της Γ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων ξεναγήθηκαν στο ελαιοτριβείο Χίγκα.
 
Περισσότερα...
Η Β΄ Δημοτικού στο Θεματικό Πάρκο «Οδύσσεια» στο NOESIS
 
Ένα μοναδικό ταξίδι στην ελληνική μυθολογία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων με την επίσκεψή τους στο Θεματικό Πάρκο «Οδύσσεια», που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών και Τεχνολογίας στο NOESIS.
 
Περισσότερα...
Τελικοί Αγώνες Δρόμου Αντοχής Δημοτικού Σχολείου
 
Την Τετάρτη, 6/11 πραγματοποιήθηκαν οι Τελικοί Αγώνες Δρόμου Αντοχής για τις τάξεις Δ’, Ε’ και ΣΤ’ του Δημοτικού Σχολείου στις εγκαταστάσεις των ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης.
 
Περισσότερα...
Επίσκεψη μαθητών της Β΄ τάξης στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών
 
Μία ξεχωριστή εμπειρία είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι μαθητές της Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων κατά την επίσκεψή τους στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών.
 
Περισσότερα...
Η Α΄ Δημοτικού στο Θεματικό Πάρκο «Οδύσσεια» στο NOESIS
 
Το Θεματικό Πάρκο «Οδύσσεια» στο NOESIS είχαν τη χαρά να επισκεφτούν οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων την Πέμπτη, 14 Νοεμβρίου.
 
Περισσότερα...
Οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού συμμετέχουν στο Open House
 
Στο πλαίσιο του θεσμού Open House και του προγράμματος Open School, οι μαθητές της ΣΤ΄ του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων επισκέφτηκαν τη Βίλα Μπιάνκα και τη Βίλα Μορντώχ.
 
Περισσότερα...
Η Δ΄ Δημοτικού στο βιβλιοπωλείο «Κωνσταντινίδης»
 
Τελικά υπάρχουν φαντάσματα; Κι αν υπάρχουν, βλέπουν στο σκοτάδι ή χρειάζονται λάμπες και κεριά, για να μη σκοντάφτουν; Ο Θεράπων και η παρέα του ξεκινούν μια απίθανη περιπέτεια με αστείες στιγμές και ανατρεπτικά γεγονότα.
 
Περισσότερα...
Επίσκεψη Δ΄ Δημοτικού στον Λευκό Πύργο, ξενάγηση στα ιστορικά μνημεία της πόλης
 
Οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού, στο πλαίσιο του πολιτιστικού προγράμματος τοπικής ιστορίας «Γνωρίζω την πόλη μου», επισκέφτηκαν τον Λευκό Πύργο και περιηγήθηκαν στα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης με το ειδικό λεωφορείο της πολιτιστικής διαδρομής (Νο 50) του Ο.Α.Σ.Θ.
 
Περισσότερα...
Η Β΄ Δημοτικού στο βιβλιοπωλείο «Κωνσταντινίδης»
 
Μέσα σε μία πολύ συγκινητική ατμόσφαιρα οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων γνώρισαν από κοντά τις περιπέτειες του Αμπντούλ, ενός μικρού προσφυγόπουλου από τη Συρία, που πρόσφατα εγκαταστάθηκε μαζί με την οικογένειά του στην Ελλάδα.
 
Περισσότερα...
 
 
Π Α Ι Δ Ι Κ Ο Σ   Σ Τ Α Θ Μ Ο Σ   -   Ν Η Π Ι Α Γ Ω Γ Ε Ι Ο
Παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Δάσος: Το πράσινο εργαστήριο»
 
 
 
Οι μαθητές των Προνηπίων των Εκπαιδευτηρίων παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Δάσος: το Πράσινο Εργαστήριο», από την παιδαγωγική ομάδα σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικών, ψυχαγωγικών και αθλητικών προγραμμάτων «Μικροί Ήρωες».
Τα παιδιά έμαθαν βιωματικά για τη ζωή στο δάσος και για τη συμβολή του στην ποιότητα της ζωής μας. Εκπαιδεύτηκαν, ώστε να προσανατολίζονται στο δάσος με χρήση πυξίδας αλλά και με φυσικούς τρόπους.
 
Περισσότερα...
 
Παρακολούθηση παράστασης Θεάτρου Σκιών «Οι ζαβολιές του Καραγκιόζη»
 
Εδώ και πολλά χρόνια ο Καραγκιόζης αγγίζει μικρούς και μεγάλους. Συγκινεί με το πνεύμα του, τη σάτιρα, τη φαντασία, το χιούμορ του. Έτσι, προκάλεσε και το ενδιαφέρον των μικρών μας θεατών, των Seniors και των Seeds, οι οποίοι παρακολούθησαν την παράσταση με χαρά και γέλια κι επέστρεψαν ενθουσιασμένοι στις τάξεις τους.
 
Περισσότερα...
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μικροί γεωργοί»
 
Οι μαθητές των Beatles 1 και 2 των Εκπαιδευτηρίων είχαν την ευκαιρία να γίνουν μικροί γεωργοί για μια μέρα, με την επίσκεψή τους στον χώρο της επιστημονικής ομάδας σχεδιασμού και υλοποίησης εκπαιδευτικών και αθλητικών προγραμμάτων «Μικροί Ήρωες»!
 
Περισσότερα...
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Άκου με που σου μιλώ, να τα βρούμε στο λεπτό!»
 
Τα Νήπια των Εκπαιδευτηρίων, συμμετείχαν σε παιχνίδια ρόλων που είναι βασισμένα στην τεχνική «των καρεκλών επίλυσης των συγκρούσεων», όπου σε κάθε διαφωνία μεταξύ δύο παιδιών ο ένας μιλάει (στόμα) και ο άλλος ακούει (αυτί) εναλλάξ.
 
Περισσότερα...
Παρακολούθηση προγράμματος «Ξετυλίγοντας το κουβάρι των συναισθημάτων»
 
Με αφορμή τη θεματική ενότητα «Συναισθήματα», οι μαθητές των Blossoms 1 και 2 των Εκπαιδευτηρίων παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Ξετυλίγοντας το κουβάρι των συναισθημάτων», στη Στέγη Πολιτισμού «Μικρός Λυρικός Πλανήτης».
 
Περισσότερα...
Εορτασμός της ημέρας των Ευχαριστιών για τους μαθητές του English Garden
 
Η ημέρα των Ευχαριστιών είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε, γιατί πρέπει να είμαστε ευγνώμονες για όλες τις ευλογίες που έχουμε στη ζωή μας. Οι μαθητές του English Garden γιόρτασαν αυτήν την ημέρα, αναβιώνοντας ιστορικά γεγονότα με έναν πολύ διασκεδαστικό και εύστοχο τρόπο.
 
Περισσότερα...
Επίσκεψη του συγγραφέα Μ. Τσίτα στο Νηπιαγωγείο
 
Στο πλαίσιο του Προγράμματος «Βιβλιοπαρέες», το οποίο προάγει τη φιλαναγνωσία στα μικρά παιδιά του Νηπιαγωγείου των Εκπαιδευτηρίων, τα Προνήπια διάβασαν και επεξεργάστηκαν το παραμύθι «Μπροστά στην τηλεόραση» του συγγραφέα Μάκη Τσίτα, με εικονογράφηση της Ανδριάνας Ρούσου, από τις Εκδόσεις Ψυχογιός.
 
Περισσότερα...
 
 
 
S a v e   t h e   D a t e
 
 
Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2019
 
 
 
 

Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
Instagram
YouTube
 
 
 
 
© 2019 Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη