Ας θυμηθούμε τι έκαναν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων τον Οκτώβριο του 2018.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2018

Mandoulides Junior CodeWeek για μαθητές του Δημοτικού
 
 
Τα Εκπαιδευτήρια, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων που αναπτύσσουν και με αφορμή την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κώδικα, διοργανώνουν το Mandoulides Junior CodeWeek με στόχο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των μαθητών για τον Προγραμματισμό και την Αλγοριθμική Σκέψη.
 
Περισσότερα...
 
 
Δ Ι Α Κ Ρ Ι Σ Ε Ι Σ
 
 
Μαθητής των Εκπαιδευτηρίων δεκτός με υποτροφία
στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Bocconi
 
 
 
O μαθητής Γ. Γκύζης (Γ΄ Λυκείου) έγινε δεκτός στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Bocconi του Μιλάνου στο Τμήμα International Economics and Finance και του χορηγήθηκε υποτροφία 50% στο ποσό των διδάκτρων.
 
Περισσότερα...
 
 
Xάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα beach volley
 
Η μαθήτρια Ι. Κωστάκη (Γ΄ Λυκείου) απέσπασε εξαιρετικές διακρίσεις στο beach volley. Πιο συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2018, μαζί με την συμπαίκτριά της, κατέκτησαν την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα beach volley Εφήβων - Νεανίδων (Κ19), το οποίο πραγματοποιήθηκε στις Ράχες Στυλίδας.
 
Περισσότερα...
 
 
Σημαντικές διακρίσεις στην 8η Biennale της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης
 
Με την ευχή ο πλανήτης μας να ζει στο μέλλον με ειρήνη και να είναι γεμάτο το τραπέζι για όλα τα παιδιά του κόσμου, ολοκληρώθηκε η 8η Biennale της Ακαδημίας Παιδικής Τέχνης 2018 - 19, που διοργάνωσε το Μουσείο και η Ακαδημία Παιδικής Τέχνης, με θέμα «Τέχνη με γεύσεις, χρώματα και αρώματα»..
 
Περισσότερα...
 
 
 
 
 Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο   -   Λ Υ Κ Ε Ι Ο
 
 
Ο κήπος του Matisse» στον ΙΑΝΟ
 
 
 
Ομάδα μαθητών της Β΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη προσέγγισαν τον Κήπο ενός σπουδαίου καλλιτέχνη, του Henri Matisse, με έμπνευση τη νέα παιδική σειρά βιβλίων του MoMA Museum, και συγκεκριμένα το βιβλίο «Ο κήπος του Matisse».
 
Περισσότερα...
 
 
«Επενδύοντας στην Εκπαίδευση και την Καινοτομία»
 
Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων συμμετείχαν στην εκδήλωση «Επενδύοντας στην Εκπαίδευση και την Καινοτομία», που συνδιοργάνωσε η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη με το European Ideas Network (τη δεξαμενή σκέψης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος).
 
Περισσότερα...
 
 
O Christopher Hudson, διευθυντής των εκδόσεων ΜοΜΑ, συνομιλεί με μαθητές των Εκπαιδευτηρίων
 
Τα Εκπαιδευτήρια, στην προσπάθειά τους να φέρουν τους μαθητές σε επαφή με σπουδαίες προσωπικότητες της τέχνης και του πολιτισμού, υποδέχθηκαν στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου/Λυκείου τον κ. Christopher Hudson, διευθυντή εκδόσεων του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης, ΜοΜΑ.
 
Περισσότερα...
 
 
Ενημερωτική συνάντηση για το Πρόγραμμα Σπουδών στο Γυμνάσιο
 
Οι γονείς και οι μαθητές του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ενημέρωση για το Πρόγραμμα Σπουδών σε κάθε τάξη.
 
Περισσότερα...
 
 
Αρτοκλασία και γιορτή για την Εθνική Επέτειο του «ΟΧΙ»
 
Με αφορμή τον τετραπλό εορτασμό για την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης, του έπους του 1940, της γιορτής της σημαίας και του πολιούχου της Θεσσαλονίκης Αγ. Δημητρίου, τελέστηκε αρτοκλασία για τους μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.
 
Περισσότερα...
 
 
Επισκέψεις Εκπροσώπων των Πανεπιστημίων του Εξωτερικού
 
Τα Εκπαιδευτήρια, στο πλαίσιο του προγράμματος Studies Abroad, φιλοξενούν κάθε χρόνο εκπροσώπους κορυφαίων πανεπιστημίων του εξωτερικού, οι οποίοι ενημερώνουν τους μαθητές για το Πρόγραμμα Σπουδών και την ακαδημαϊκή ζωή και απαντούν σε όλες τις πιθανές ερωτήσεις και απορίες τους.
 
Περισσότερα...
 
 
Εθελοντική αιμοδοσία
 
Τα Εκπαιδευτήρια, επειδή πιστεύουν ότι η αιμοδοσία αποτελεί ανεκτίμητη κοινωνική προσφορά και επειδή γνωρίζουν ότι οι ανάγκες για αίμα είναι διαρκώς αυξανόμενες, ίδρυσαν Τράπεζα Αίματος.
 
Περισσότερα...
 
 
5η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού
 
Τη Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2018, στο πλαίσιο της 5ης Πανελλήνιας Ημέρας Αθλητισμού, πραγματοποιήθηκαν αγώνες για τις τάξεις της Α' - Β' - Γ' Γυμνασίου και Α' - Β' Λυκείου, στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου/Λυκείου.
 
Περισσότερα...
 
 
 
 
Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Ο
 
Python Bootcamp: Introduction to Python3 Programming
 
 
 
Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων που αναπτύσσουν, διοργανώνουν το Python Bootcamp, με στόχο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των μαθητών για τον Προγραμματισμό και την Αλγοριθμική Σκέψη με τη χρήση της γλώσσας Python.
 
Περισσότερα...
 
 
«…σε μια τάξη απ’ τα χρόνια τα παλιά»
 
Οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων επισκέφτηκαν το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «…σε μια τάξη απ’ τα χρόνια τα παλιά».
 
Περισσότερα...
 
 
Τα Εκπαιδευτήρια στη Σύνοδο των Microsoft Showcase Schools στο Δουβλίνο
 
Η Δρ. Μαρία Τσιτιρίδου, Διευθύντρια Ακαδημαϊκού & Παιδαγωγικού Τομέα Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης των Εκπαιδευτηρίων και η κ. Μαρία Παπαδοπούλου, Συντονίστρια Νέων Τεχνολογιών των Εκπαιδευτηρίων, συμμετείχαν στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου στη Σύνοδο των Microsoft Showcase Schools στο Δουβλίνο.
 
Περισσότερα...
 
 
Οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού στο Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης και Επικοινωνίας «NOUS»
 
Οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων επισκέφτηκαν το Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης και Επικοινωνίας «NOUS», όπου έφτιαξαν τις δικές τους ψηφιακές ιστορίες, παρουσιάζοντας με εικόνα και ήχο ευτυχισμένες στιγμές των ηρώων τους.
 
Περισσότερα...
 
 
Οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού στο Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης και Επικοινωνίας «NOUS»
 
Οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού βρήκαν στο Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης και Επικοινωνίας NOUS έναν πρωτότυπο και διασκεδαστικό τρόπο, για να εξερευνήσουν την τοπική ιστορία της Θεσσαλονίκης με τη χρήση των νέων τεχνολογιών.
 
Περισσότερα...
 
 
Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου στο Δημοτικό
 
Σε εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Δημοτικό των Εκπαιδευτηρίων.
 
Περισσότερα...
 
 
Η Β΄ Δημοτικού στο Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών
 
Οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων επισκέφτηκαν το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών, όπου έζησαν μία ξεχωριστή εμπειρία.
 
Περισσότερα...
 
 
5η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού στο Δημοτικό
 
Η 5η Πανελλήνια Ημέρα Αθλητισμού πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο των Εκπαιδευτηρίων με ποικίλες αθλητικές δράσεις.
 
Περισσότερα...
 
 
 
Π Α Ι Δ Ι Κ Ο Σ   Σ Τ Α Θ Μ Ο Σ   -   Ν Η Π Ι Α Γ Ω Γ Ε Ι Ο
Halloween
 
 
Φαναράκια από κολοκύθες, φαντάσματα, μάγισσες ... Το Halloween είναι μία από τις αγαπημένες μας γιορτές! Οι μαθητές του English Garden πέρασαν υπέροχα στο Halloween και φέτος!
 
Περισσότερα...
 
 
«Από το στάρι στο ψωμί»
 
Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Από το στάρι στο ψωμί» συμμετείχαν τα νήπια των Εκπαιδευτηρίων, όπου έμαθαν για τη μεγάλη διατροφική αξία του ψωμιού, το οποίο βρίσκεται στη βάση της διατροφικής μας πυραμίδας.
 
Περισσότερα...
 
 
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχαιοελληνικό Αγρόκτημα»
 
Οι μαθητές των Blossoms συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αρχαιοελληνικό Αγρόκτημα», που φιλοξενείται στο Πάρκο Δεινοσαύρων στο Ωραιόκαστρο.
 
Περισσότερα...
 
 
Τα Beatles στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου
 
Oι μαθητές των Beatles τίμησαν τη γιορτή του πολιούχου της πόλης μας με την επίσκεψή τους στη μοναδικής αρχιτεκτονικής εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, όπου είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά και τις κατακόμβες.
 
Περισσότερα...
 
 
Τα Νήπια γνωρίζουν την πόλη τους
 
Με ξεναγούς τις δασκάλες τους, τα Νήπια περιηγήθηκαν στην πόλη μας και γνώρισαν τα σπουδαιότερα μνημεία της.
Το «ταξίδι» ξεκίνησε από τα κάστρα, πέρασαν από την Πορτάρα και έκαναν την πρώτη τους στάση στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου.
 
Περισσότερα...
 
 
Tα Προνήπια και τα Blossoms στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
 
Οι μαθητές των Προνηπίων και των Blossoms των Εκπαιδευτηρίων επισκέφτηκαν το Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου του 1940.
 
Περισσότερα...
 
 
Επίσκεψη των Προνηπίων στο Κτηνιατρικό Κέντρο
 
Στο πλαίσιο του πρωτοποριακού μας προγράμματος «Τα ζώα ζητούν το δίκιο τους», οι μαθητές των Προνηπίων επισκέφτηκαν το Κτηνιατρικό Κέντρο Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Ο κτηνίατρος, κος Κ. Ερμίδης, μας ξενάγησε στους χώρους του κέντρου και μας γνώρισε τα ζωάκια που φιλοξενεί.
 
Περισσότερα...
 
 

Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
Instagram
YouTube
 
 
 
 
© 2018 Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη