Ας θυμηθούμε τι έκαναν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων τον Μάρτιο του 2019.
 
Αν το mail δεν εμφανίζεται σωστά, πατήστε ΕΔΩ
 
ΜΑΡΤΙΟΣ 2019
Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Ομάδα Μπάσκετ των Εκπαιδευτηρίων
 
 
 
Η Ομάδα Καλαθοσφαίρισης του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων κατέλαβε την πρώτη θέση πανελλήνια στο Πρωτάθλημα Λυκείων Ελλάδας - Κύπρου.
 
Περισσότερα...
 
O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εντέχνου και Ρητορικού Λόγου στην Αγγλική Γλώσσα στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη
 
 
Το Πανελλήνιο Τουρνουά Έντεχνου και Ρητορικού Λόγου στα Αγγλικά, «Panhellenic Forensics Association Tournament 2019», διοργανώθηκε φέτος, με τεράστια επιτυχία, από τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη και φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου - Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, από την Πέμπτη, 28 Μαρτίου έως την Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019.
 
Περισσότερα...
 
 
Δ Ι Α Κ Ρ Ι Σ Ε Ι Σ
 
 
2 Κύπελλα κατέκτησε η ομάδα «M-RAST» των Εκπαιδευτηρίων στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό First Lego League
 
 
 
Την Κυριακή, 17 Μαρτίου 2019 η Ομάδα Ρομποτικής «M-RAST» των Εκπαιδευτηρίων διαγωνίστηκε στον Διαγωνισμό First Lego League (FLL) σε πανελλαδικό επίπεδο κατακτώντας δύο κύπελλα και το εισιτήριο για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Ρομποτικής τον Μάιο του 2019.
 
Περισσότερα...
 
Εξαιρετικές επιτυχίες μαθητών μας στην Α΄ Φάση του 15ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας
 
Οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Ν. Κωνσταντινίδου (Β΄ Λυκείου) και Α. - Χ. Σάββα (Γ΄ Λυκείου) κατέκτησαν την 1η θέση και την 4η θέση αντίστοιχα στην Α΄ Φάση του 15ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας.
 
Περισσότερα...
1η θέση στη Β΄ Φάση των 3ων Μαθητικών Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γυμνασίου
 
Την 1η θέση κατέκτησε η ομάδα του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων στη Β΄ Φάση των 3ων Μαθητικών Αγώνων Νέας Ελληνικής Γλώσσας Γυμνασίου Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.
 
Περισσότερα...
Eξαιρετικές διακρίσεις στην 6η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα γαλλικά, «Conseil des Jeunes Citoyens».
 
Εξαιρετικές διακρίσεις πέτυχαν μαθητές των Εκπαιδευτηρίων στην 6η Μαθητική Συνάντηση Δημόσιου Λόγου στα γαλλικά «Conseil des Jeunes Citoyens».
 
Περισσότερα...
Βράβευση σε Διαγωνισμό Ζωγραφικής
 
Η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Δήμητρα - Μελίνα Παπαποστόλη σε εκδήλωση που έγινε την Κυριακή, 31 Μαρτίου 2019 βραβεύτηκε για την κατάκτηση της 1ης θέσης σε διαγωνισμό ζωγραφικής αφίσας για την ειρήνη από τη Διεθνή Οργάνωση Lions.
 
Περισσότερα...
 
 
 
 
 
 Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο   -   Λ Υ Κ Ε Ι Ο
 
Επιτυχίες μαθητών μας σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (2018 - 2019)
 
 
 
Τα αποτελέσματα για την εισαγωγή σε πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού για τη σχολική χρονιά 2018 - 2019 (έως σήμερα).
 
Περισσότερα...
 
Επίκαιρος Λόγος - Ομιλία για το AIDS
 
Στo πλαίσιo του Επίκαιρου Λόγου την Τετάρτη, 13 Μαρτίου, στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων, πραγματοποιήθηκε στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου ενημέρωση για το AIDS και τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ).
 
Περισσότερα...
Επίκαιρος Λόγος: «HACK THIS Supercomputer 2020»
 
Στo πλαίσιο του Επίκαιρου Λόγου πραγματοποιήθηκε ομιλία για τους μαθητές του Λυκείου με θέμα «HACK THIS… Supercomputer 2020»
 
Περισσότερα...
Μαθητές μας στο Harvard, Yale, UCLA, Oxford, Cambridge... σε θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα
 
Τα αποτελέσματα για την εισαγωγή σε πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού για τη σχολική χρονιά 2018 - 2019 (έως σήμερα).
 
Περισσότερα...
Θεατρικό Δρώμενο μαθητών στην Ημερίδα «Παιδιά, μιλήστε!»
 
Στο πλαίσιο της ημερίδας με θέμα την ενδοσχολική βία, με τίτλο «Παιδιά, μιλήστε!», που διοργάνωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπιου Παυλόπουλου.
 
Περισσότερα...
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη
 
Σε μία εκδήλωση γεμάτη συγκίνηση και εκπλήξεις τα Εκπαιδευτήρια γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης την Πέμπτη, 21 Μαρτίου.
 
Περισσότερα...
Επίσκεψη εκπροσώπου Πανεπιστημίου BOCCONI
 
H κ. Θεοδώρα Ζηκούλη, εκπρόσωπος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Bocconi του Μιλάνο και απόφοιτος του 2016 των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη ενημέρωσε τους μαθητές της Α΄ και Β΄ Λυκείου για προοπτικές σπουδών στα τμήματα Economics, Management, Finance, Data Science και Political Science και για το θερινό πρόγραμμα της σχολής, που φιλοξενείται στις εγκαταστάσεις του στην Ιταλία.
 
Περισσότερα...
Σχολές Γονέων
 
Την Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2019, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολές Γονέων», πραγματοποιήθηκε το δεύτερο βιωματικό εργαστήριο με τον γενικό τίτλο «Επικοινωνία σημαίνει μάθηση».
 
Περισσότερα...
 
 
 
Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Ο
 
 
Τελικός διαγωνισμός και τελετή βράβευσης του Python Camp
 
 
 
Την Τρίτη, 5 Μαρτίου οι μαθητές της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων παρευρέθηκαν στον τελικό διαγωνισμό και στην τελετή βράβευσης του Python Camp, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων.
 
Περισσότερα...
 
Η Α΄ Δημοτικού ταξιδεύει στη χώρα των παραμυθιών με τον χαρούμενο ταχυδρόμο
 
Λίγο πριν από τον ερχομό της άνοιξης οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων άφησαν στο σπίτι τα βιβλία τους και ταξίδεψαν για μια ολόκληρη εβδομάδα στη χώρα των παραμυθιών μαζί με τους αγαπημένους τους ήρωες.
 
Περισσότερα...
Επίσκεψη της Γ΄ Δημοτικού στο Παιδικό Μουσείο
 
Οι μαθητές της Γ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων επισκέφτηκαν τα εργαστήρια του εκπαιδευτικού - μουσειοπαιδαγωγικού προγράμματος του Παιδικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Εκεί τα παιδιά έγιναν μικροί μηχανικοί, σχεδίασαν, έσκαψαν και λειτούργησαν το Μετρό στην πόλη μας!
 
Περισσότερα...
Αγώνας Ποδοσφαίρου Σάλας ΣΤ ΄ Δημοτικού - Α΄ Γυμνασίου
 
Την Τετάρτη, 6 Μαρτίου, στον χώρο του Κλειστού Γυμναστηρίου του Γυμνασίου - Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, πραγματοποιήθηκε αγώνας ποδοσφαίρου σάλας μεταξύ των μικτών ομάδων των τάξεων ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου.
 
Περισσότερα...
Οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
 
Οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων επισκέφτηκαν το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και πήραν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο: «Αλέξανδρος Ιόλας».
 
Περισσότερα...
Η Α΄ και η Β΄ Δημοτικού στο «Αvanti Maestro»
 
Ένα μοναδικό ταξίδι στον μαγευτικό κόσμο της μουσικής είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μικροί μαθητές της Α΄ και της Β΄ τάξης του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων, παρακολουθώντας τη μουσική παράσταση «AVANTI MAESTRO».
 
Περισσότερα...
Η Γ’ Δημοτικού στο βιβλιοπωλείο του Κωνσταντινίδη
 
Με μεγάλη χαρά οι μαθητές της Γ΄Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων αποδέχτηκαν την πρόσκληση της συγγραφέα Έλενας Αρτζανίδου να παρουσιάσουν το καινούριο βιβλίο της «Έλα μαζί μου!», από τις εκδόσεις Ψυχογιός, στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδη.
 
Περισσότερα...
Αγώνας Καλαθοσφαίρισης μεταξύ ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου
 
Την Παρασκευή, 15/03 στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Κέντρου του Γυμνασίου - Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων πραγματοποιήθηκε αγώνας καλαθοσφαίρισης μεταξύ των μεικτών ομάδων των τάξεων ΣΤ΄ Δημοτικού και Α΄ Γυμνασίου.
 
Περισσότερα...
Επίσκεψη της Ε΄ Δημοτικού στο «NOUS»
 
Οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων επισκέφτηκαν το Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης και Τεχνολογίας «NOUS», όπου ενημερώθηκαν για τους κινδύνους στο διαδίκτυο αλλά και για το πώς μπορούν να το χρησιμοποιήσουν δημιουργικά στον χώρο της εκπαίδευσης.
 
Περισσότερα...
Οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού συναντούν τον καθηγητή Αστρονομίας κ. Σταύρο Αυγολούπη
 
Στο πλαίσιο του καινοτόμου Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Stories of Tomorrow» οι μαθητές της Ε’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον καθηγητή Αστρονομίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, κ. Σταύρο Αυγολούπη.
 
Περισσότερα...
«Βιβλιοπαρέες» για τη Γ’ Δημοτικού
 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Βιβλιοπαρέες», υποδέχτηκαν τους πράκτορες του πλανήτη και τη συγγραφέα Ελένη Ανδρεάδη και παρουσίασαν σε όλους τη μυστική αποστολή που είχαν αναλάβει!
 
Περισσότερα...
Mandoulides Python BootCamp
 
Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη, στο πλαίσιο ολοκλήρωσης του προγράμματος Mandoulides Python BootCamp για μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού, προσκάλεσαν τον κ. Μανώλη Μιχάλαινα, με σκοπό να ενημερώσει τους μαθητές μας για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής.
 
Περισσότερα...
Γιορτή Β’ Δημοτικού για την επέτειο του 1821
 
Μέσα σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα οι μαθητές της Β’ Τάξης του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων παρουσίασαν τη γιορτή τους για την επέτειο της 25ης Μαρτίου το απόγευμα της Τετάρτης, 20 Μαρτίου στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων.
 
Περισσότερα...
Επίσκεψη της Δ΄ Δημοτικού στον Αρχαιολογικό Χώρο της Βεργίνας
 
Μια συναρπαστική περιήγηση στον Αρχαιολογικό Χώρο της Βεργίνας πραγματοποίησαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Τοπικής Ιστορίας με το οποίο ασχολούνται.
 
Περισσότερα...
Δενδροφύτευση από τον Όμιλο Περιβάλλοντος των Εκπαιδευτηρίων
 
Οι μαθητές του Ομίλου Περιβάλλοντος των Εκπαιδευτηρίων συμμετείχαν σε δενδροφύτευση στους κήπους της Νέας Παραλίας, μαζί με εξήντα σχολεία της Βόρειας Ελλάδας, στο πλαίσιο των δράσεων του συλλόγου «Οι φίλοι της Νέας Παραλίας».
 
Περισσότερα...
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης στο Δημοτικό Σχολείο
 
Την Τρίτη, 26 Μαρτίου γιορτάσαμε στον χώρο της βιβλιοθήκης του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης! Μαζί με τα παιδιά της Α΄ Δημοτικού μιλήσαμε για στίχους, μουσικές και ρίμες. Φτιάξαμε τις δικές μας ομοιοκαταληξίες και γελάσαμε με τις ευφάνταστες παιδικές τους ιδέες.
 
Περισσότερα...
Σαρακοστιανό τραπέζι στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου
 
Μέσα σε κλίμα χαράς και κεφιού οργανώθηκε στην αυλή του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων πικ - νικ με σαρακοστιανά εδέσματα, προκειμένου οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού να τα γνωρίσουν, να καταλάβουν, δοκιμάζοντάς τα, πόσο νόστιμα και εύγεστα είναι, αλλά και να υποδεχτούν με τον τρόπο αυτό την περίοδο της Σαρακοστής.
 
Περισσότερα...
Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Μιλάμε για μας» - «Παιχνίδια στο Διαδίκτυο: Πάρτε τα μέτρα σας»
 
Μία ξεχωριστή εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων, στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Μιλάμε για Μας» με θέμα: «Παιχνίδια στο διαδίκτυο: Πάρτε τα μέτρα σας».
 
Περισσότερα...
Η Α΄ Δημοτικού σε βιβλιοπαρουσίαση στο βιβλιοπωλείο του Κωνσταντινίδη
 
Οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων συμμετείχαν το Σάββατο, 30 Μαρτίου στην παρουσίαση των βιβλίων "Καράβια που ταξίδεψαν την περιέργεια" και "Καράβια που έπαιξαν με τη φωτιά".
 
Περισσότερα...
 
 
Π Α Ι Δ Ι Κ Ο Σ   Σ Τ Α Θ Μ Ο Σ   -   Ν Η Π Ι Α Γ Ω Γ Ε Ι Ο
Οι μαθητές των Beatles και των Νηπίων συμμετείχαν στην εκδήλωση ολοκλήρωσης του προγράμματος “Mission-X: Train Like an Astronaut”
 
 
 
Οι μαθητές των Beatles και των Νηπίων παρακολούθησαν το διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Mission X: Train Like an Astronaut” και τους γιόρτασαν την ολοκλήρωσή του στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων.
 
Περισσότερα...
 
Τα Νήπια στο πρόγραμμα «Ταξίδι στην αρχαία Αίγυπτο: Οι πυραμίδες του Φαραώ»
 
Τα Νήπια των Εκπαιδευτηρίων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι στην αρχαία Αίγυπτο: Οι πυραμίδες του Φαραώ».
 
Περισσότερα...
Τα Blossoms στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Τα Παιχνίδια Ζωντανεύουν»
 
Οι μαθητές των Blossoms των Εκπαιδευτηρίων είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο Εκπαιδευτικό Εργαστήρι «Τα Παιχνίδια Ζωντανεύουν» στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
 
Περισσότερα...
Οι μαθητές των Beatles στο «NOESIS»
 
Οι μαθητές των Beatles επισκέφτηκαν το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Θεσσαλονίκης «NOESIS».
 
Περισσότερα...
Παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Ξετυλίγοντας το κουβάρι των συναισθημάτων»
 
Με αφορμή το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Εγώ και οι άλλοι», οι μαθητές των Προνηπίων των Εκπαιδευτηρίων επισκέφτηκαν τη Στέγη Πολιτισμού «Μικρός Λυρικός Πλανήτης», όπου παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ξετυλίγοντας το κουβάρι των συναισθημάτων».
 
Περισσότερα...
Επίσκεψη στο «Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων»
 
Τα Νήπια των Εκπαιδευτηρίων επισκέφτηκαν το Περιβαλλοντικό Πάρκο Δεινοσαύρων στον Πολυχώρο Nouvelle, όπου είχαν τη δυνατότητα να δουν αναπαραστάσεις χαρακτηριστικών ειδών δεινοσαύρων και ερπετών διαφόρων γεωλογικών περιόδων.
 
Περισσότερα...
Επίσκεψη του Παιδικού Σταθμού στη Δανιηλίδειο Παιδική Βιβλιοθήκη
 
Το βιβλίο είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου! Στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη από την τρυφερή ακόμη ηλικία των παιδιών του Παιδικού Σταθμού, προσπαθούμε να μυήσουμε τα παιδιά στον κόσμο του βιβλίου.
 
Περισσότερα...
 
 
 
 
Ε Θ Ε Λ Ο Ν Τ Ι Κ Ε Σ  Δ Ρ Α Σ Ε Ι Σ 
 
 
 

Μέλη του δεκαπενταμελούς συμβουλίου του Λυκείου επισκέφθηκαν τον σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και πρόσφεραν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τους μαθητές του Λυκείου (400€) και από το φιλανθρωπικό Bazaar (500€), ώστε να υλοποιηθεί η θεατρική παράσταση η οποία στόχο έχει την ενίσχυση των παιδιών στις παιδιατρικές κλινικές του νοσοκομείου.
Επίσης η ομάδα Εθελοντισμού επισκέφθηκε τον οίκο ευγηρίας «Μυρτιά» και πραγματοποίησε γιορτή με τραγούδια και χορούς.
 
 
 
 
 
S a v e   t h e   D a t e
 
 

   Τετάρτη 10 - Κυριακή 14 Απριλίου 2019                
 
 

  Δευτέρα 15 - Τετάρτη 17 Απριλίου 2019                                             
 
 
 
 
 
 

Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
Instagram
YouTube
 
 
 
 
© 2019 Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη