Ας θυμηθούμε τι έκαναν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων τον Μάιο του 2019.
 
Αν το mail δεν εμφανίζεται σωστά, πατήστε ΕΔΩ
 
ΜΑΙΟΣ 2019
40 Χρόνια Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη
 
 
 
Με μια μεγάλη γιορτή ολοκλήρωσαν τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη τους εορτασμούς για την επέτειο των 40 χρόνων προσφοράς στην παιδεία και στον πολιτισμό, στο κατάμεστο από εκατοντάδες προσκεκλημένους, Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων.
Την επετειακή εκδήλωση λάμπρυνε η συναυλία δύο κορυφαίων Θεσσαλονικιών δημιουργών, του συνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου και του ερμηνευτή Μανώλη Μητσιά, τους οποίους πλαισίωσαν η ορχήστρα και οι χορωδίες των Εκπαιδευτηρίων καθώς και η χορωδία «Μελισσάνθη» του Δήμου Αλεξάνδρειας.
 
Περισσότερα...
 
 
Δ Ι Α Κ Ρ Ι Σ Ε Ι Σ
 
 
Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (EUSO), Πορτογαλία - Αλμάδα
 
 
 
Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Β. Φραγκόπουλος, Ν. Κωνσταντινίδου, Ο. - Κ. Βλαχονάσιος (Β΄ Λυκείου) κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Φυσικών Επιστημών (EUSO), που πραγματοποιήθηκε στην Πορτογαλία από τις 4 έως τις 11 Μαΐου.
 
Περισσότερα...
 
Διεθνής Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» 2019
 
Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων και άλλων ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων της πόλης, των τάξεων Α΄ Γυμνασίου έως και Β΄ Λυκείου, έλαβαν μέρος στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό».
 
Περισσότερα...
3η θέση πανελλήνια στον Μαθητικό Διαγωνισμό «Λυσίας 2019»
 
Η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Χ. Καραφυλλιά (Α΄ Λυκείου) κατέκτησε την 3η θέση πανελλήνια στον Μαθητικό Διαγωνισμό «Λυσίας 2019».
Επίσης, στο ίδιο διαγωνισμό 45 μαθητές των Εκπαιδευτηρίων προκρίθηκαν στην τελική φάση.
 
Περισσότερα...
Συμμετοχή μαθήτριας σε Μαθηματικό Διαγωνισμό
 
Η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Ά. - Χ. Σάββα (Γ΄ Λυκείου) προτάθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία και θα συμμετάσχει στην ομάδα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Μαθηματικό Διαγωνισμό «Mediterranean Youth Mathematical Championship 2019» (MYMC 2019).
 
Περισσότερα...
Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist (MOS) 2019
 
Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων πήραν μέρος στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist, όπου συμμετέχουν μαθητές και φοιτητές 13 - 23 ετών από όλη την Ελλάδα.
 
Περισσότερα...
Βράβευση διακριθέντων μαθητών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Microsoft Office Specialist 2019
 
Οι μαθητές του Γυμνασίου παρευρέθηκαν στην Τελετή Βράβευσης γι΄αυτούς που συμμετείχαν και διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Microsoft και ταυτόχρονα απέκτησαν και την πιστοποίηση Microsoft Office Specialist.
 
Περισσότερα...
2 μαθητές πέρασαν στο Camp του 31ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Πληροφορικής
 
Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων πήραν μέρος στον 31ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής, όπου συμμετέχουν μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από όλη την Ελλάδα.
 
Περισσότερα...
Συμμετοχή μαθήτριας στη «Βουλή των Εφήβων»
 
Η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Α. Γραβάνη (Β΄ Λυκείου), στο πλαίσιο του προγράμματος «Βουλή των Εφήβων - Βήματα Δημοκρατίας: Κάνοντας πράξη τη συμμετοχή».
 
Περισσότερα...
Διάκριση μαθήτριας σε διαγωνισμούς αθλητικού χορού
 
Η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Μ. Κοκέρη (Α΄ Γυμνασίου) κατέκτησε την 1η θέση και το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία Debut All Ladies Show Latin Junior στους διαγωνισμούς για το 22ο Κύπελλο Αθλητικού Χορού Ελλάδας και στον 12ο Διεθνή Διαγωνισμό Αθλητικού Χορού Salonica Open.
 
Περισσότερα...
Δεύτερη θέση και ασημένιο μετάλλιο στον Διαγωνισμό T.D.F.
 
Η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Ν. - Θ. Σιάμπαλη (Α΄ Γυμνασίου) κατέκτησε τη δεύτερη θέση και το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Debut All Ladies Show Latin Junior στον Διαγωνισμό T.D.F., που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 13 Απριλίου στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.
 
Περισσότερα...
 
 
 
 
 
 Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο   -   Λ Υ Κ Ε Ι Ο
 
«Θεματική Εβδομάδα» στο Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων
 
 
 
Για τρίτη χρονιά υλοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια, από τις 20 - 23 Μαΐου, ο θεσμός του Υπουργείου Παιδείας, η Θεματική Εβδομάδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης.
 
Περισσότερα...
 
Η Ομάδα FLL των Εκπαιδευτηρίων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
 
Η επίσκεψη της αγωνιστικής ομάδας Ρομποτικής «M-RAST» των Εκπαιδευτηρίων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 19 Μαΐου 2019, έπειτα από πρόσκληση της Προεδρίας.
 
Περισσότερα...
Αποτελέσματα Εξετάσεων Υποτροφιών Α’ Γυμνασίου 2019 - 2020
 
Oι εξετάσεις των υποτροφιών για την Α΄ Γυμνασίου του σχολικού έτους 2019 - 2020 ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Στις εξετάσεις συμμετείχαν μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη, καθώς και άλλων σχολείων, δημόσιων και ιδιωτικών.
 
Περισσότερα...
Επιτυχίες μαθητών μας σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (2018 - 2019)
 
Τα αποτελέσματα για την εισαγωγή σε πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού για τη σχολική χρονιά 2018 - 2019.
 
Περισσότερα...
Εκδρομή Ακαδημίας Ποδοσφαίρου στην Αθήνα
 
Γεμάτοι ενθουσιασμό, εμπειρίες και όμορφες αναμνήσεις επέστρεψαν από την Αθήνα όλοι όσοι συμμετείχαν στην εκδρομή της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου.
 
Περισσότερα...
Μαθητές μας στο Harvard, Yale, UCLA, Oxford, Cambridge... σε θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα
 
Τα αποτελέσματα για την εισαγωγή σε πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού για τη σχολική χρονιά 2018 - 2019.
 
Περισσότερα...
Διαγωνισμός Ορθογραφίας «Ευγένιος ο Γραμματικός»
 
Ο Διαγωνισμός Ορθογραφίας «Ευγένιος ο Γραμματικός» πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων την Παρασκευή, 10 Μαΐου.
 
Περισσότερα...
Παιχνίδι Ιστορικών Γνώσεων - «Πολύβιος, ο ανιστόρητος»
 
Το Παιχνίδι Ιστορικών Γνώσεων του Γυμνασίου «Πολύβιος, ο ανιστόρητος» πραγματοποιήθηκε στις 7 Μαΐου στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων.
 
Περισσότερα...
Έκθεση Εικαστικού Προγράμματος «Μικροί και Μεγάλοι Πρωτοπόροι»
 
Στο πλαίσιο του εικαστικού προγράμματος των Εκπαιδευτηρίων «Μικροί και μεγάλοι πρωτοπόροι» πραγματοποιήθηκε έκθεση στον χώρο εκδηλώσεων της Αλυσίδας Πολιτισμού ΙΑΝΟS.
 
Περισσότερα...
Αθλητική Ημέρα Γυμνασίου και Λυκείου
 
Η Αθλητική Ημέρα για τους μαθητές του Λυκείου και του Γυμνασίου πραγματοποιήθηκε αντίστοιχα στις 21 Μαΐου και στις 28 Μαΐου στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων.
 
Περισσότερα...
 
 
 
Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Ο
 
 
Το «Πανηγύρι» των Εκπαιδευτηρίων
 
 
 

Το Πανηγύρι των Εκπαιδευτηρίων, με θέμα «Mission X in Space», πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων το Σάββατο, 18 Μαΐου.
Μικροί και μεγάλοι απολαύσαμε ένα διασκεδαστικό εικονικό ταξίδι στο διάστημα μέσα από ευφάνταστες δραστηριότητες.
 
Περισσότερα...
 
Mission X - Επίσκεψη της κ. Πριμικίρη, συντονίστριας του προγράμματος στην Ελλάδα.
 
Με χαρά υποδεχτήκαμε στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη την κ. Πριμικίρη Αθηνά, συντονίστρια του Διεθνούς Εκπαιδευτικού Προγράμματος Mission X: Train like an astronaut στην Ελλάδα.
 
Περισσότερα...
Βιβλιοπαρουσίαση Α΄ Δημοτικού - «Η Λίλα πετάει»
 
Στο πλαίσιο της 16ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων συνάντησαν τη συγγραφέα Τασούλα Τσιλιμένη και παρουσίασαν σε έμμετρο λόγο το βιβλίο «Η Λίλα πετάει» εκδόσεις ΔΙΑΠΛΟΥΣ.
 
Περισσότερα...
Η Β΄ Δημοτικού στην Έκθεση Βιβλίου
 
Ένα ξεχωριστό ταξίδι στην όμορφη, χιλιοπρόσωπη, ακριτική Ίμβρο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές της Β΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου κατά την παρουσίαση του βιβλίου της Εύης Τσιτιρίδου - Χριστοφορίδου «Τα παραμύθια της Ίμβρου».
 
Περισσότερα...
Παράσταση Μπαλέτου «Το Σεντούκι με τα Παραμύθια»
 
Μια παραμυθένια παράσταση επεφύλαξαν για όλους τους παρευρισκομένους οι μαθήτριες του Ειδικού Προγράμματος Μπαλέτου την Κυριακή, 13 Μαΐου στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων.
 
Περισσότερα...
Παράσταση Ειδικού Προγράμματος Μοντέρνου Χορού «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»
 
Μια μαγική βραδιά βγαλμένη από το αξέχαστο και αγαπημένο παραμύθι «Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» χάρισαν σε συγγενείς και φίλους οι μαθήτριες του Ειδικού Προγράμματος Μοντέρνου Χορού την Κυριακή, 19 Μαΐου.
 
Περισσότερα...
Γιορτή για τους παππούδες – γιαγιάδες
 
Μέσα σε μία συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα οι μικροί μαθητές της Α’ και της Β’ Δημοτικού υποδέχθηκαν τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους στο Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου των Εκπαιδευτηρίων.
 
Περισσότερα...
Aποχαιρετιστήρια Γιορτή Α΄ Δημοτικού
 
Οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων αποχαιρέτισαν τη σχολική χρονιά που σιγά σιγά φτάνει στο τέλος της, παρουσιάζοντας τη γιορτή τους με τίτλο: «Γράμματα - Λέξεις - Ιστορίες… με λάχανα και χάχανα».
 
Περισσότερα...
Επίσκεψη της Β΄ Δημοτικού στο Λαογραφικό Μουσείο
 
Σκηνές από την καθημερινή ζωή άλλων εποχών είχαν την ευκαιρία να βιώσουν οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων με την επίσκεψή τους στο Λαογραφικό Μουσείο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μες στο Μουσείο».
 
Περισσότερα...
Επίσκεψη μαθητών Β΄ Δημοτικού στη Νέα Γωνιά
 
Λίγο πριν από τη λήξη της σχολικής χρονιάς οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων, στο πλαίσιο του εκπονούμενου προγράμματος με θέμα την υγιεινή διατροφή, επισκέφτηκαν τον Γυναικείο Συνεταιρισμό στη Νέα Γωνιά Χαλκιδικής.
 
Περισσότερα...
 
 
Π Α Ι Δ Ι Κ Ο Σ   Σ Τ Α Θ Μ Ο Σ   -   Ν Η Π Ι Α Γ Ω Γ Ε Ι Ο
Αποχαιρετιστήρια γιορτή Νηπίων - «Ο ποντικός και η θυγατέρα του»
 
 
 
Τα Νήπια ξεκίνησαν το ταξίδι της αναζήτησης και προσκάλεσαν συγγενείς και φίλους, για να τα συνοδεύσουν και να αποχαιρετίσουν μαζί τους τη σχολική χρονιά που τελειώνει, μέσα από το μουσικό παραμύθι «Ο ποντικός και η θυγατέρα του», στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων.
 
Περισσότερα...
 
Οι μαθητές των Beatles στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα: «Μέλι, το θαύμα της φύσης»
 
Οι μαθητές των Beatles είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Μέλι, το Θαύμα της Φύσης» στον επιστημονικό πολυχώρο Μικροί Ήρωες.
 
Περισσότερα...
Αποχαιρετιστήρια Γιορτή Προνηπίων «Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα;»
 
Σε ποιον δεν αρέσει να δημιουργεί, να γίνεται καλύτερος και να βρίσκει τρόπους να κάνει αυτό που αγαπά; Σκεφτήκατε ποτέ πώς ξεκινούν όλα αυτά; Πόσο δύσκολη μπορεί να είναι η αρχή και σε ποιο βαθμό μπορούν να την καταλάβουν τα μικρά παιδιά;
 
Περισσότερα...
Αφήγηση παραμυθιών από παππούδες και γιαγιάδες στον Παιδικό Σταθμό
 
«Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ έναν τόπο μακρινό, ζούσε ένα κοριτσάκι που το λέγανε Κοκκινοσκουφίτσα…».
Κάπως έτσι ξεκινάει ένα από τα πιο αγαπημένα παραμύθια των παιδιών.
 
Περισσότερα...
Αποχαιρετιστήρια Γιορτή English Garden «Children of the World»
 
Στη φετινή αποχαιρετιστήρια γιορτή οι μαθητές του English Garden έδειξαν σε όλους μας πόσο σημαντικό είναι να αποδεχόμαστε την πολιτιστική ποικιλομορφία και πώς μπορούμε να είμαστε μεταξύ μας φίλοι, αφού είμαστε όλοι «παιδιά του κόσμου»!
 
Περισσότερα...
Επίσκεψη στο Θεματικό Πάρκο «Anel Honey Park»
 
Με αφορμή το πρόγραμμα «Το Μέλι και η Μέλισσα» οι μαθητές των Προνηπίων επισκέφτηκαν τo Θεματικό Πάρκο «Anel Honey Park».
 
Περισσότερα...
 
 
 
 
Ε Θ Ε Λ Ο Ν Τ Ι Κ Ε Σ  Δ Ρ Α Σ Ε Ι Σ 
Ένας τόνος πλαστικά καπάκια από το Γυμνάσιο - Λύκειο των Εκπαιδευτηρίων για την αγορά αναπηρικού αμαξιδίου
 
 
 
Οι μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου - Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων συγκέντρωσαν περισσότερο από έναν τόνο πλαστικών καπακιών κατά τη σχολική χρονιά 2018 - 2019.
Τα καπάκια συγκεντρώθηκαν στους ειδικούς γι΄ αυτά κάδους, σε μορφή μπουκαλιού, που υπάρχουν στους χώρους του σχολείου. Στη συνέχεια θα πωληθούν στην εταιρία «ΔΙΟΝ», προκειμένου με τα χρήματα από την πώλησή τους να αγοραστεί αναπηρικό αμαξίδιο, το οποίο θα δοθεί ως δωρεά στο Γενικό Νοσοκομείο «Γ. Παπανικολάου».
 
Περισσότερα...
 
 
 
 
S a v e   t h e   D a t e
Τετάρτη, 26 Ιουνίου 2019
 
 
 
 
 
 

Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
Instagram
YouTube
 
 
 
 
© 2019 Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη