Ας θυμηθούμε τι έκαναν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων τον Απρίλιο του 2019.
 
Αν το mail δεν εμφανίζεται σωστά, πατήστε ΕΔΩ
 
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2019
Μεγάλη συμμετοχή και συγκίνηση στο 7ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο Λογοτεχνίας «Αντώνης Σαμαράκης. Ο αιώνιος έφηβος»
 
 
 
Το 7ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο «Αντώνης Σαμαράκης. Ο αιώνιος έφηβος», που διοργανώθηκε από το Ζωγράφειο Λύκειο Κωνσταντινούπολης και τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία από τις 10 έως τις 14 Απριλίου στο Ζωγράφειο Λύκειο.
 
Περισσότερα...
 
 
Δ Ι Α Κ Ρ Ι Σ Ε Ι Σ
 
 
Την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατέκτησε η ομάδα μπάσκετ των Εκπαιδευτηρίων
 
 
 
H Oμάδα Μπάσκετ των Εκπαιδευτηρίων ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα, κατακτώντας την πέμπτη θέση.
 
Περισσότερα...
 
Παγκόσμια Διάκριση στο Συνέδριο της Microsoft στο Παρίσι
 
O κ. Παύλος Κομιανός, εκπαιδευτικός του Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων μας, εκπροσώπησε το σχολείο και τη χώρα μας στο Παγκόσμιο Συνέδριο Εκπαιδευτικών της Microsoft που διοργανώθηκε στο Παρίσι, από τις 2 - 4 Απριλίου.
 
Περισσότερα...
8η Ευρωπαϊκή Μαθηματική Ολυμπιάδα Κοριτσιών
 
Η μαθήτρια της Γ΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Α. - Χ. Σάββα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην 8η Ευρωπαϊκή Μαθηματική Ολυμπιάδα Κοριτσιών.
 
Περισσότερα...
23η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων
 
Εξαιρετικές διακρίσεις κατέλαβαν μαθητές των Εκπαιδευτηρίων στον Προκριματικό Διαγωνισμό Νέων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας στην Αθήνα.
 
Περισσότερα...
Εξαιρετικές διακρίσεις μαθητών στον 15ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας
 
Οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Ν. Κωνσταντινίδου (Β΄ Λυκείου) και Α. - Χ. Σάββα (Γ΄ Λυκείου) κατέκτησαν τη 2η και την 9η θέση αντίστοιχα στη Β΄ Φάση του 15ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Βιολογίας, η οποία έλαβε χώρα στις 17 Μαρτίου στην Αθήνα.
 
Περισσότερα...
Δεύτερη θέση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας
 
Ο μαθητής των Εκπαιδευτηρίων Χ. Πηλιανίδης κατέκτησε τη δεύτερη θέση στην κατηγορία του (Α΄ Λυκείου) στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας (ΠΔΒ), που πραγματοποιήθηκε στις 9 Φεβρουαρίου 2019.
 
Περισσότερα...
Εξαιρετικές διακρίσεις στον 6ο Διαγωνισμό Εκφραστικής - Θεατρικής Ανάγνωσης στα γαλλικά
 
Εξαιρετικές διακρίσεις απέσπασαν οι μαθητές του Γυμνασίου των Eκπαιδευτηρίων στον 6ο Διαγωνισμό Εκφραστικής - Θεατρικής Ανάγνωσης στα γαλλικά, που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνογαλλική σχολή Καλαμαρί, το Σάββατο 13 Απριλίου.
 
Περισσότερα...
Εξαιρετικές διακρίσεις στον 4ο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής
 
Εξαιρετικές διακρίσεις πέτυχαν μαθητές των Εκπαιδευτηρίων στον 4ο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής (Ποιήματος - Διηγήματος/Θεατρικού Μονολόγου) που διοργάνωσε το 2ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης στις 23 Φεβρουαρίου 2019 και συμμετείχαν Λύκεια από τον Νομό Θεσσαλονίκης.
 
Περισσότερα...
Πρώτη θέση και Χρυσό Μετάλλιο σε Πανελλήνιους Αγώνες Ρυθμικής
 
Η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Ι. Συμεωνίδου (Α΄ Λυκείου) κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο στο σχοινάκι, στους Πανελλήνιους Αγώνες Ρυθμικής, που διεξήχθησαν στο Κλειστό Γυμναστήριο της Μίκρας « Ιωάννης Μελισσανιδης».
 
Περισσότερα...
Σημαντική επιτυχία σε Αγώνες Κλασικού Αθλητισμού
 
Η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Χ. Πατσιά κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στα 3.000 μ. στους Πανελλήνιους Αγώνες Κλασικού Αθλητισμού Λυκείων Ανατολικής Θεσσαλονίκης, που έλαβαν χώρα στο Εθνικό Καυταντζόγλειο Στάδιο.
 
Περισσότερα...
Βράβευση του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων με την πράσινη σημαία
 
Το Σάββατο, 6 Απριλίου 2019 το Γυμνάσιο των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη βραβεύτηκε για άλλη μία φορά για τις περιβαλλοντικές δράσεις του με την απονομή της Πράσινης Σημαίας των Οικολογικών Σχολείων.
 
Περισσότερα...
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων - 89η Διεθνής Σύνοδος, Ερεβάν 2019
 
Η μαθήτρια της Β΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Ζ. - Μ. Καμοπούλου πήρε μέρος στην 89η Διεθνή Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στο Ερεβάν της Αρμενίας, στην οποία συμμετείχαν περίπου 350 μαθητές από 40 διαφορετικές χώρες.
 
Περισσότερα...
Πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βίντεο: «Διακόσια χρόνια από το 1821»
 
Οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Ι. Θεοδωρίδου, Ε. Κηπουρού και Μ. Μαλιγκούδη (Γ΄ Γυμνασίου) απέσπασαν το Πρώτο Βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βίντεο με θέμα: «Διακόσια χρόνια από το 1821».
 
Περισσότερα...
Τιμητικός έπαινος σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Βίντεο: «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι»
 
Oι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων Ε. Δολόπικου, Z. - Μ. Καμοπούλου και Κ. Καρβουγιάζη (Β΄ Λυκείου) απέσπασαν τιμητικό έπαινο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό βίντεο με θέμα: «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι».
 
Περισσότερα...
Δεύτερη Θέση στον Μαθητικό Διαγωνισμό «Η Μάχη των Οχυρών»
 
Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Χ. Κατσαούνη, Ι. Μεταξάς (Γ΄ Γυμνασίου), Ι. Κερμανίδης (Α΄ Λυκείου), Ε. Δολόπικου, Z. - Μ. Καμοπούλου και Κ. Καρβουγιάζη (Β΄ Λυκείου) κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στην κατηγορία των ταινιών τεκμηρίωσης στον Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα «Η Μάχη των Οχυρών».
 
Περισσότερα...
 
 
 
 
 
 Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο   -   Λ Υ Κ Ε Ι Ο
 
Τριήμερο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού
 
 
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος ΣΕΠ τα Εκπαιδευτήρια διοργάνωσαν το «Τριήμερο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού», από τη Δευτέρα, 15 έως την Τετάρτη,17 Απριλίου.
 
Περισσότερα...
 
Επιτυχίες μαθητών μας σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (2018 - 2019)
 
Τα αποτελέσματα για την εισαγωγή σε πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού για τη σχολική χρονιά 2018 - 2019 (έως σήμερα).
 
Περισσότερα...
Βράβευση διακριθέντων μαθητών Γυμνασίου - Λυκείου στους Διαγωνισμούς «Θαλής - Ευκλείδης - Αρχιμήδης»
 
Στο πλαίσιο της 11ης Μαθηματικής Εβδομάδας, μαθητές των Εκπαιδευτηρίων βραβεύτηκαν από την ΕΜΕ για τις διακρίσεις τους κατά το σχολικό έτος 2018 - 2019, στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς «Θαλής», «Ευκλείδης» και «Αρχιμήδης» την Κυριακή, 7 Απριλίου στο Συνεδριακό Κέντρο Ν. Γερμανός της ΔΕΘ.
 
Περισσότερα...
Μαθητές μας στο Harvard, Yale, UCLA, Oxford, Cambridge... σε θερινά εκπαιδευτικά προγράμματα
 
Τα αποτελέσματα για την εισαγωγή σε πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού για τη σχολική χρονιά 2018 - 2019 (έως σήμερα).
 
Περισσότερα...
11o Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας
 
Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων συμμετείχαν την Παρασκευή, 19 Απριλίου στο 11ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής, που διοργανώθηκε στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας Noesis.
 
Περισσότερα...
Φιλανθρωπικός Αγώνας Δρόμου 2 km στο Πανόραμα.
 
Την Κυριακή, 31 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε Φιλανθρωπικός Αγώνας Δρόμου 2 km στο Πανόραμα. Στην εκδήλωση συμμετείχαν μαθητές - μαθήτριες του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων.
 
Περισσότερα...
Συμμετοχή μαθητών και εκπαιδευτικών στο Πρόγραμμα «Erasmus+KA2»
 
Έξι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων με δύο καθηγητές - συνοδούς επισκέφτηκαν από τις 29 Μαρτίου έως τις 4 Απριλίου την πόλη Alytus της Λιθουανίας, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Erasmus+KA2».
 
Περισσότερα...
Λήξη λογοτεχνικού προγράμματος «Βιβλιοπαρέες» - Επίσκεψη της συγγραφέα Α. Δαρλάση
 
Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τριών τάξεων του Γυμνασίου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Βιβλιοπαρέες», που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη σε συνεργασία φέτος με τις εκδόσεις "Μεταίχμιο".
 
Περισσότερα...
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ «Education for heritage, heritage for education» - Κωσταντινούπολη
 
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ «Education for heritage, heritage for education» πραγματοποιήθηκε η 2η Συνάντηση Εκπαιδευτικών και μαθητών στην Κωνσταντινούπολη από την Τετάρτη, 3 μέχρι και την Τρίτη, 9 Απριλίου 2019.
 
Περισσότερα...
 
 
 
Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Ο
 
 
Stream Day
 
 
 
Την Τετάρτη, 17 Απριλίου 2019, στο πλαίσιο της Stream Day μικροί και μεγαλύτεροι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων προσέγγισαν με βιωματικό τρόπο τον κόσμο της Επιστήμης, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Μαθηματικών αλλά και της Τέχνης.
 
Περισσότερα...
 
Ημέρα Γνωριμίας των Νηπίων με την Α΄ Δημοτικού
 
Τη Δευτέρα, 1 Απριλίου πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων Ημέρα Γνωριμίας με την Α΄ Δημοτικού με τίτλο: «Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό χωρίς άγχος και ερωτηματικά».
 
Περισσότερα...
Η Α΄ και η Β΄ Δημοτικού υποδέχονται τον Άρη Δημοκίδη
 
Ένα υπέροχο ταξίδι στον κόσμο του βιβλίου απόλαυσαν οι μαθητές της Α΄ και Β΄ Τάξης του Δημοτικού την Πέμπτη, 4 Απριλίου στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Άρη Δημοκίδη «Το παιδί που δεν αγαπούσε τα βιβλία».
 
Περισσότερα...
Επίσκεψη της Ε΄ Δημοτικού στο Εργαστήρι Ρομποτικής «Robotixlab»
 
Οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων επισκέφτηκαν το Εργαστήρι Ρομποτικής «Robotixlab», όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ρομπότ του μέλλοντος, να προγραμματίσουν, να σχεδιάσουν και να συναρμολογήσουν το δικό τους ρομπότ.
 
Περισσότερα...
Βιβλιοπαρέες Δ’ τάξης
 
Οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού είχαν τη χαρά να διαβάσουν το βιβλίο «Ο πιο γλυκός χορός» στο πλαίσιο του προγράμματος Βιβλιοπαρέες και να συναντηθούν με τη συγγραφέα του, Σύρμω Μιχαήλ.
 
Περισσότερα...
Η Δ΄ Δημοτικού σε βιβλιοπαρουσίαση στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδη
 
Μαθητές της Δ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων συναντήθηκαν το Σάββατο, 6 Απριλίου στο βιβλιοπωλείο του Κωνσταντινίδη με τον συγγραφέα Θοδωρή Παπαϊωάννου, με αφορμή το βιβλίο του «Σιλουανή», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος.
 
Περισσότερα...
Επίσκεψη Δ’ Τάξης στο Αρχαιολογικό Μουσείο
 
Οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού στο πλαίσιο του προγράμματος τοπικής ιστορίας είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο και να συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Η καθημερινή ζωή στην αρχαία Μακεδονία».
 
Περισσότερα...
Η Β΄ Δημοτικού στο Βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδη
 
Ένα νοσταλγικό ταξίδι στον κόσμο των ανθρώπινων συναισθημάτων απόλαυσαν οι μαθητές της Β΄ Τάξης του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων το Σάββατο, 13/04 στο Βιβλιοπωλείο του Κωνσταντινίδη με την παρουσίαση του βιβλίου της Κ. Δημόκα «Η δασκάλα των χρωμάτων».
 
Περισσότερα...
Βιβλιοπαρέες Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού
 
Την Παρασκευή, 12 Απριλίου οι μαθητές της Ε΄ και της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων υποδέχτηκαν τη συγγραφέα Κατερίνα Δημόκα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Βιβλιοπαρέες» και παρουσίασαν το λογοτεχνικό της βιβλίο «Όμηρος στο πέλαγος».
 
Περισσότερα...
Μουσικοθεατρική παράσταση Γ΄ Δημοτικού
 
Με αφορμή τις ιστορίες του «σύγχρονου Αισώπου» Τζιάννι Ροντάρι, η Γ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων παρουσίασε τη μουσικοθεατρική παράσταση «Παραμύθια από το τηλέφωνο».
 
Περισσότερα...
Η Β΄ Δημοτικού στους «Μικρούς Ήρωες»
 
Στη στέγη πολιτισμού «Μικροί Ήρωες» βρέθηκαν οι μαθητές της Β΄ Τάξης του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων, όπου συμμετείχαν στο πρόγραμμα για τη διατροφή « Μεσογειακή Διατροφή - Είμαστε ό,τι Τρώμε».
 
Περισσότερα...
 
 
Π Α Ι Δ Ι Κ Ο Σ   Σ Τ Α Θ Μ Ο Σ   -   Ν Η Π Ι Α Γ Ω Γ Ε Ι Ο
Διήμερο Αθλητισμού στον Παιδικό Σταθμό και στο Νηπιαγωγείο
 
 
 
Οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού, του Νηπιαγωγείου και του English Garden των Εκπαιδευτηρίων είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ποικίλα αγωνίσματα με τη συμμετοχή τους στο Διήμερο Αθλητισμού που διοργανώνουν τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη.
 
Περισσότερα...
 
Κυνήγι πασχαλινών αβγών από τους μαθητές του English Garden
 
Το Πάσχα έφτασε! Το λαγουδάκι του Πάσχα δεν μας απογοήτευσε ούτε φέτος. Πάντα βρίσκει χρόνο για εμάς. Και είναι φυσικό, αφού τα παιδιά μας είναι τόσο χαριτωμένα! Μπορεί να μην το βλέπουμε, ξέρουμε όμως ότι θα μας επισκεφθεί.
 
Περισσότερα...
Οι μαθητές των Beatles στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
 
Αφού έμαθαν μέσα στην τάξη ότι η οδική ασφάλεια είναι πολύ σημαντική και ότι κάθε άνθρωπος πρέπει να τη γνωρίζει από πολύ μικρή ηλικία, οι μαθητές των Beatles επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Καλαμαριάς.
 
Περισσότερα...
 
 
 
 
Ε Θ Ε Λ Ο Ν Τ Ι Κ Ε Σ  Δ Ρ Α Σ Ε Ι Σ 
 
Από τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το χριστουγεννιάτικο bazaar ενισχύθηκαν άπορες οικογένειες (1000€) και οι σύλλογοι Δράση για το κάτι άλλο (500€), Συζωή (500€), Φάρος του Κόσμου (500€) και Διά-Δρασις (500€).
Διατέθηκαν προς πώληση στους μαθητές και στο προσωπικό των Εκπαιδευτηρίων πασχαλινές λαμπάδες για την ενίσχυση των συλλόγων «Φίλες της ΕΛΕΠΑΠ» και «Αρμονία».
 
 
 
 
S a v e   t h e   D a t e
 
 

  Παρασκευή, 17 Μαΐου 2019                                             
 
 

  Σάββατο, 18 Μαΐου 2019                                             
 
 

  Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019                                             
 
 
 
 
 
 

Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
Instagram
YouTube
 
 
 
 
© 2019 Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη