Ας θυμηθούμε τι έκαναν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων τον Νοέμβριο του 2018.
 
Αν το mail δεν εμφανίζεται σωστά, πατήστε ΕΔΩ
 
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018

Ημερίδα Smart Education
 
 
Με τη συμμετοχή εκατοντάδων εκπαιδευτικών από τη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή πραγματοποιήθηκε η ημερίδα υπό τον τίτλο: «Smart Education» που διοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη το Σάββατο, 10 Νοεμβρίου 2018, στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου - Λυκείου.
 
Περισσότερα...
 
 
 
Τραγουδήσαμε στην Πόλη… με τον Θανάση Πολυκανδριώτη
 
 
 
Μία μοναδική εμπειρία έζησε το πολυπληθές κοινό, που αποτελούνταν από ομογενείς, αποφοίτους του Ζωγραφείου του 1968 και του 1978, γονείς και συγγενείς των μαθητών των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη και του Ζωγραφείου, Έλληνες και Τούρκους, και παρακολούθησε την επετειακή εκδήλωση «Τραγουδάμε στην Πόλη με τον Θανάση Πολυκανδριώτη» για τον εορτασμό των 125 ετών από την ίδρυση του Ζωγραφείου.
 
Περισσότερα...
 
 
Δ Ι Α Κ Ρ Ι Σ Ε Ι Σ
 
 
Χρυσό, ασημένιο και 2 χάλκινα μετάλλια στο Tae Kwon Dο
 
 
 
Σημαντικές διακρίσεις κατέκτησαν μαθητές των Εκπαιδευτηρίων στο Tae Kwon Dο Πανευρωπαϊκό Ανοιχτό Πρωτάθλημα Bulgarian Οpen στη Φιλιππούπολη της Βουλγαρίας, 23 - 25 Νοεμβρίου 2018.
 
Περισσότερα...
 
 
Τιμητική διάκριση στο 8ο Μοντέλο Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Yale
 
Τιμητική διάκριση στο 8ο Μοντέλο Ευρωπαϊκής Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Yale απονεμήθηκε στον μαθητή Σ. Μάστορη (Β΄ Λυκείου) για την εξαιρετική του παρουσία ως δικαστή στην Επιτροπή European Court of Justice.
 
Περισσότερα...
 
 
Χάλκινο μετάλλιο στο Tae Kwon Do
 
Ο μαθητής της Α΄ Γυμνασίου Μ. Αρχίπωβ διακρίθηκε με χάλκινο μετάλλιο στις ατομικές μάχες στην κατηγορία έως 45 κιλά Παμπαίδων στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Tae Kwon Do Παίδων - Κορασίδων και Παμπαίδων - Πανκορασίδων.
 
Περισσότερα...
 
 
Ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακροβατικής
 
Η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Ι. Τυράσκη (Α΄ Γυμνασίου) κατέκτησε τη 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ακροβατικής.
 
Περισσότερα...
 
 
Mandoulides CodeWeek 2018: Τελετή Λήξης
 
Στο καινοτόμο πρόγραμμα εισαγωγής στον Προγραμματισμό και στην Αλγοριθμική Σκέψη διακρίθηκαν 32 μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, 24 μαθητές της Β΄ Γυμνασίου και 22 μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου.
Την πρώτη θέση στον τελικό διαγωνισμό του Mandoulides Code Week 2018 κατέλαβαν 6 μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, 7 μαθητές της Β΄ Γυμνασίου και  5 μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου
 
Περισσότερα...
 
 
 
 
 Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο   -   Λ Υ Κ Ε Ι Ο
 
 
«Σχολές Γονέων» στα Εκπαιδευτήρια
 
 
 
Την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018, στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολές Γονέων», πραγματοποιήθηκε το πρώτο βιωματικό εργαστήριο με τον γενικό τίτλο «Επικοινωνία σημαίνει μάθηση».
 
Περισσότερα...
 
 
Προετοιμασία μαθητών Γυμνασίου για τις εξετάσεις αγγλικών
 
Στο πλαίσιο της προετοιμασίας των μαθητών του Γυμνασίου για τις εξετάσεις αγγλικών του FCE (επίπεδο Β2), ο εκπρόσωπος του Βρετανικού Συμβουλίου κ. Nick Micheloudakis επισκέφτηκε τα Εκπαιδευτήρια για τη διεξαγωγή ενός Exam Workshop.
 
Περισσότερα...
 
 
Πειράματα Οικολογίας στο φράγμα της Θέρμης
 
Οι μαθητές της Περιβαλλοντικής Ομάδας του Γυμνασίου πραγματοποίησαν και φέτος την καθιερωμένη χειμερινή εξόρμηση στο φράγμα της Θέρμης.
 
Περισσότερα...
 
 
Skype-a-Thon: Η «Εικονική Επιχείρηση και τα μυστικά του marketing»
 
Την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018 επιλεγμένοι μαθητές της Α΄ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων έλαβαν μέρος σε τηλεδιάσκεψη (skype) με τον κ. Β. Μόρφη, Διευθυντή Marketing and Operations της Microsoft, τομέα Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας στο πλαίσιο της δράσης Skype-a-Thon.
 
Περισσότερα...
 
 
Skype-a-Thon: Τα επαγγέλματα του μέλλοντος
 
Την Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου, στα πλαίσια του μαραθώνιου skype (Skype-a-Thon) για φιλανθρωπικούς σκοπούς που διοργανώθηκε από τη Microsoft, επιλεγμένοι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μέσω skype με την Ivana Kranjcevic, υπεύθυνη ανθρώπινων πόρων της Microsoft για την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.
 
Περισσότερα...
 
 
Η Γ΄ Γυμνασίου στο «Open Day 2018» του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ
 
Την Πέμπτη, 8 Νοεμβρίου 2018 η Γ΄ Γυμνασίου επισκέφθηκε το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης) στο πλαίσιο του προγράμματος «Open Day 2018».
 
Περισσότερα...
 
 
Επισκέψεις εκπροσώπων βρετανικών πανεπιστημίων στα Εκπαιδευτήρια
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος Studies Abroad την Τρίτη, 6 Νοεμβρίου 2018, οι εκπρόσωποι των βρετανικών πανεπιστημίων Leeds, Essex, Coventry και East Anglia ενημέρωσαν τους μαθητές του Λυκείου για το πρόγραμμα σπουδών τους.
 
Περισσότερα...
 
 
E r a s m u s  +
 
 
 
Τεχνική Ημερίδα
 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα του ΙΚΥ στη Θεσσαλονίκη για τη Διαχείριση και Παρακολούθηση των σχεδίων Συμπράξεων και Ανταλλαγών μεταξύ σχολείων, έτους 2018, στο πλαίσιο του Erasmus+, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018.
 
Περισσότερα...
 
Συνάντηση εκπαιδευτικών
 
Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ «Education for heritage, heritage for education» πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση εκπαιδευτικών στην πόλη Râmnicu Sărat της Ρουμανίας από τη Δευτέρα 26 μέχρι και την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018.
 
Περισσότερα...
 
 
 
 
Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Ο
 

Skype-a-Thon: 10.700 χιλιόμετρα σε φιλανθρωπική εκστρατεία
 
 
 
Στη μεγάλη γιορτή του «Skype-a-Thon» που διοργάνωσε η κοινότητα της Microsoft είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων.
Το «Skype-a-Thon» είχε διάρκεια 48 ωρών και στόχος του ήταν όλα τα μίλια που κάλυψαν ταξιδεύοντας εικονικά οι μαθητές ανά τον κόσμο να μετατραπούν σε οικονομική ενίσχυση...
.
 
Περισσότερα...
 
 
Οι μαθητές του Δημοτικού γνωρίζουν τον Van Gogh
 
Μικροί αλλά και μεγαλύτεροι μαθητές του Δημοτικού επισκέφτηκαν την Έκθεση «Van Gogh Alive» και γνώρισαν το έργο ενός από τους μεγαλύτερους ζωγράφους όλων των εποχών.
 
Περισσότερα...
 
 
Ταξίδι στη μυθολογία για τους μαθητές του Δημοτικού
 
Οι μαθητές της Α’ και της Γ' Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων πραγματοποίησαν ένα συναρπαστικό, διασκεδαστικό, εκπαιδευτικό και βιωματικό ταξίδι στο μακρινό παρελθόν με την επίσκεψή τους στο θεματικό πάρκο «Οι 12 άθλοι του Ηρακλή» στη ΔΕΘ.
 
Περισσότερα...
 
 
Η Δ΄ Δημοτικού ταξιδεύει με ένα καράβι στον ουρανό
 
«Τι κάνεις, όταν δεν ταιριάζεις με την οικογένειά σου;».
Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα έδωσαν οι μαθητές της Δ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων, ζωντανεύοντας τους ρόλους του βιβλίου της Λίνας Μουσιώνη: «Καράβι στον ουρανό» (εκδόσεις Μεταίχμιο) στο βιβλιοπωλείο Κωνσταντινίδης.
 
Περισσότερα...
 
 
H Δ΄ Δημοτικού γνωρίζει την πόλη της
 
Οι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων, στο πλαίσιο του Πολιτιστικού Προγράμματος Τοπικής Ιστορίας «Γνωρίζω την πόλη μου», επισκέφτηκαν τον Λευκό Πύργο και περιηγήθηκαν στα σημαντικότερα μνημεία της Θεσσαλονίκης με το ειδικό λεωφορείο της πολιτιστικής διαδρομής (Νο50) του ΟΑΣΘ.
 
Περισσότερα...
 
 
H Γ’ Δημοτικού στο Αρχαιολογικό Μουσείο
 
Οι μαθητές της Γ' Δημοτικού πραγματοποίησαν, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ανακαλύπτοντας θεούς και ήρωες», μια διαφορετική επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου περιπλανήθηκαν χωρίς ξεναγό.
 
Περισσότερα...
 
 
Η Γ’ Δημοτικού στο ελαιοτριβείο «Χίγκα»
 
Οι μαθητές της Γ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων, στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού εκπαιδευτικού προγράμματος «Η Ελιά μας στην αυλή, πόσα έχει να μας πει…», επισκέφτηκαν το ελαιοτριβείο «Χίγκα», όπου απόλαυσαν μια πρωτόγνωρη εμπειρία.
 
Περισσότερα...
 
 
Η Β’ Δημοτικού στο Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης και Επικοινωνίας «NOUS»
 
Οι μαθητές της B' Δημοτικού, στο πλαίσιο του προγράμματος «Περπατώ, περπατώ μες στο ... δάσος», επισκέφτηκαν το Ινστιτούτο Ψηφιακής Μάθησης και επικοινωνίας «NOUS», όπου πήραν μέρος σε διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.
 
Περισσότερα...
 
 
Η Β’ Δημοτικού και ο «Ο μυστικός καθρέφτης»
 
Ένα μοναδικό και ξεχωριστό ταξίδι στην αθώα παιδική ψυχή είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές της Β΄ τάξης του Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων το Σάββατο, 3 Νοεμβρίου, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου της Γλυκερίας Γκρέκου: «Ο μυστικός καθρέφτης» στον χώρο του βιβλιοπωλείου «Κωνσταντινίδης».
 
Περισσότερα...
 
 
Τελικοί αγώνες αντοχής Δημοτικού Σχολείου
 
Την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018, έγιναν οι τελικοί αγώνες δρόμου αντοχής για τους μαθητές των τάξεων Δ’, Ε’ και ΣT’ του Δημοτικού Σχολείου των Εκπαιδευτηρίων στις εγκαταστάσεις του ΤΕΦΑΑ.
 
Περισσότερα...
 
 
 
Π Α Ι Δ Ι Κ Ο Σ   Σ Τ Α Θ Μ Ο Σ   -   Ν Η Π Ι Α Γ Ω Γ Ε Ι Ο
Ημέρα των Ευχαριστιών στα Εκπαιδευτήρια
 
 
Οι μαθητές του English Garden των Εκπαιδευτηρίων γιόρτασαν την Hμέρα των Ευχαριστιών, ,αναβιώνοντας ιστορικά γεγονότα με έναν πολύ δημιουργικό, ζωντανό και εύστοχο τρόπο.
 
Περισσότερα...
 
 
Οι μικροί μαθητές στην Έκθεση «Van Gogh Alive»
 
Τα Νήπια, τα Blossoms και τα Beatles των Εκπαιδευτηρίων επισκέφτηκαν τη μεγαλειώδη Έκθεση «Van Gogh Alive -The Experience» στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος τέχνης «Art Attack».
 
Περισσότερα...
 
 
Επικοινωνία των Νηπίων μέσω skype
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μέσα Επικοινωνίας», οι μαθητές των Νηπίων επικοινώνησαν μέσω skype με τον Παιδικό Σταθμό «Αγίας Τριάδας» στην Κωνσταντινούπολη (Δημιουργικό εργαστήρι της Ομογένειας).
 
Περισσότερα...
 
 
Επίσκεψη Οδοντιάτρου στον Παιδικό Σταθμό
 
Σε ποιο παιδί δεν αρέσουν τα γλυκά; Άλλωστε το λέει και το τραγούδι που μάθαμε στο σχολείο: «Έφαγα γλυκά, μπαμπάκα, δεν μπορώ, θα σου το πω. Πάμε τώρα κατευθείαν για τον οδοντογιατρό!».
 
Περισσότερα...
 
 
Τα Blossoms «ξεμπερδεύουν το κουβάρι των συναισθημάτων»
 
Με αφορμή τη θεματική ενότητα «Συναισθήματα», οι μαθητές των Blossoms παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Ξεμπερδεύοντας το κουβάρι των συναισθημάτων» στη Στέγη Πολιτισμού «Μικρός Λυρικός Πλανήτης».
 
Περισσότερα...
 
 
Τα Προνήπια στο Παιδικό Μουσείο
 
Οι μαθητές των Προνηπίων επισκέφτηκαν το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης. Με αφορμή την ενασχόλησή τους με το παιχνίδι και την εξέλιξή του μέσα στον χρόνο, τα παιδιά παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό μουσειοπαιδαγωγικό πρόγραμμα «Τα παιχνίδια ζωντανεύουν…» και ταξίδεψαν σε έναν κόσμο μαγικό.
 
Περισσότερα...
 
 
Τα Νήπια στο Θεματικό Πάρκο «Ηρακλής - Οι 12 άθλοι»
 
 Τα Νήπια των Εκπαιδευτηρίων επισκέφτηκαν το Θεματικό Πάρκο «Ηρακλής - Οι 12 άθλοι» στον χώρο της ΔΕΘ, που είναι εμπνευσμένο από τον πιο γνωστό ήρωα της ελληνικής μυθολογίας. 
 
Περισσότερα...
 
 
S a v e   t h e   D a t e
 
 

Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
Instagram
YouTube
 
 
 
 
© 2018 Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη