Ας θυμηθούμε τι έκαναν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων τον μήνα Δεκέμβριο του 2019.
 
Αν το mail δεν εμφανίζεται σωστά, πατήστε ΕΔΩ
 
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2019
Χριστουγεννιάτικο Φιλανθρωπικό Bazaar 2019
 
 
Σε κλίμα χαράς και με διάθεση προσφοράς και αγάπης πραγματοποιήθηκε το χριστουγεννιάτικο φιλανθρωπικό Bazaar των Εκπαιδευτηρίων και του Μορφωτικού και Αθλητικού Συλλόγου Ευάγγελος Μαντουλίδης.
Η συμμετοχή των μαθητών, των γονέων και των εκπαιδευτικών, των αποφοίτων αλλά και των φίλων των Εκπαιδευτηρίων ήταν συγκινητική.
 
Περισσότερα...
 
 
Δ Ι Α Κ Ρ Ι Σ Ε Ι Σ
 
 
86 Μαθητές διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό «Ο Θαλής» 2019
 
 
 
86 Μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου πέρασαν με επιτυχία την Α΄ Φάση «Ο Θαλής» του 80ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού της ΕΜΕ, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019 στη Θεσσαλονίκη και θα συμμετάσχουν στη Β΄ Φάση «Ευκλείδης», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020.
 
Περισσότερα...
 
1η Θέση στον διαγωνισμό Euroscola
 
Η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Χ. Τσιούμα (Β' Λυκείου) διακρίθηκε στον διαγωνισμό Euroscola 2019 - 2020, κατακτώντας την 1η θέση και θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Ημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί στο Στρασβούργο.
 
Περισσότερα...
28 Μαθητές διακρίθηκαν στην Προσομοίωση του ΟΗΕ
 
80 μαθητές και μαθήτριες, Γυμνασίου και Λυκείου, των Εκπαιδευτηρίων συμμετείχαν ως διπλωμάτες στην 4η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα «Μαθητές σε ρόλο διπλωμάτη».
 
Περισσότερα...
Διακρίσεις στον Διεθνή Διαγωνισμό Πληροφορικής «Bebras Challenge In Greece»
 
40 μαθητές του Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων διακρίθηκαν στον Διεθνή Διαγωνισμό Πληροφορικής «Bebras Challenge in Greece», καταφέρνοντας να συγκεντρώσουν βαθμολογία πάνω από 80/100.
 
Περισσότερα...
Επιτυχίες των μαθητών στις Εξετάσεις Πληροφορικής KeyCERT/ACTA
 
Μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων συμμετείχαν σε εξετάσεις πιστοποίησης πληροφορικής KeyCERT/ACTA, από τις 5 Δεκεμβρίου 2019 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2019.
 
Περισσότερα...
Διακρίσεις μαθητών στον Τοπικό Διαγωνισμό Πειραμάτων EUSO
 
Οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων Ι. Δημουλιός, Χ. Καραφυλλιά και Ε. Νταουντάκης (Β΄ Λυκείου) κατέκτησαν τη 2η θέση στο μάθημα της Φυσικής και της Χημείας στον Τοπικό Διαγωνισμό Πειραμάτων - EUSO 2020 ανάμεσα στα σχολεία του Ε.Κ.Φ.Ε. Τούμπας της πόλης μας.
 
Περισσότερα...
Ασημένιο μετάλλιο στο Tae Kwon Do
 
Ο μαθητής των Εκπαιδευτηρίων Α. Καψόλης (Α΄ Γυμνασίου) κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο και τη 2η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Tae kwon Do Ιtf Παίδων - Κορασίδων.
 
Περισσότερα...
 
 
 
 
 
 
 
 Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο   -   Λ Υ Κ Ε Ι Ο
 
Σχολές Γονέων - «Διαχείριση συναισθημάτων»
 
 
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Σχολές Γονέων, ειδικοί επιστήμονες και συνεργάτες των Εκπαιδευτηρίων συζήτησαν με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς θέματα που αφορούν την αποτελεσματική διαχείριση ιδιαίτερων συμπεριφορών των παιδιών και των εφήβων
 
Περισσότερα...
 
Σύσκεψη Κορυφής των Microsoft Showcase Schools
 
Στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Ταλίν της Εσθονίας η Σύσκεψη Κορυφής των Ευρωπαϊκών Microsoft Showcase Schools.
 
Περισσότερα...
40η Συνδιάσκεψη επιλογής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας
 
Η 40η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδας πραγματοποιήθηκε από τις 13 έως τις 16 Δεκεμβρίου 2019. Τα Εκπαιδευτήρια εκπροσωπήθηκαν από τις μαθήτριες Β. Παπαγεωργίου και Α. Χαριζώνα (Β’ Λυκείου).
 
Περισσότερα...
Παρουσίαση Προγράμματος Studies Abroad για Σπουδές σε Πανεπιστήμια Των ΗΠΑ
 
Οι μαθητές των Α΄, Β΄ και Γ΄ Λυκείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Studies Abroad, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις σπουδές στις ΗΠΑ.
 
Περισσότερα...
5o Workshop Προετοιμασίας για τον Διαγωνισμό IYNT
 
Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη φιλοξένησαν το 5o Workshop για την προετοιμασία των μαθητών για τον διαγωνισμό IYNT της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών.
 
Περισσότερα...
Συμμετοχή της Χορωδίας σε εκδήλωση των «Φίλων της Μέριμνας»
 
Οι χορωδίες του Δημοτικού και του Γυμνασίου - Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων συμμετείχαν στη χριστουγεννιάτικη γιορτή των «Φίλων της Μέριμνας» την Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο Nikopolis.
 
Περισσότερα...
 
 
 
Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Ο
 
 
Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ε΄ Δημοτικού
 
 
 
Στη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ε' Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων, οι μαθητές παρουσίασαν σε γονείς, δασκάλους και συμμαθητές τους την παράσταση «Το μαγικό φίλτρο» από το ομότιτλο βιβλίο του Μιχαέλ Εντέ, σε θεατρική διασκευή της Γεωργίας Γκανά.
 
Περισσότερα...
 
Η Β΄ Δημοτικού παρέα με την Τέλα και τον Σπάγγο
 
Μια πρωτόγνωρη εμπειρία είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού παρέα με την Τέλα και τον Σπάγγο. Οι δύο ευφάνταστοι και δημιουργικοί γάτοι κατάφεραν να μυήσουν τους μικρούς μαθητές στον μαγευτικό κόσμο της βιβλιοδεσίας.
 
Περισσότερα...
«Secret event» γνωριμίας με τον σχεδιαστή της LEGO Δημήτρη Σταμάτη
 
Το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου οι ομάδες ρομποτικής των Εκπαιδευτηρίων συμμετείχαν σε ένα «Secret event» γνωριμίας με τον σχεδιαστή της LEGO, Δημήτρη Σταμάτη.
 
Περισσότερα...
Επίσκεψη Β΄ Δημοτικού στο Παιδικό Μουσείο
 
Ένα νοσταλγικό ταξίδι στο παρελθόν, στα χρόνια του παππού και της γιαγιάς, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού κατά την επίσκεψή τους στο Παιδικό Μουσείο.
 
Περισσότερα...
Δράση Φιλαναγνωσίας από τη Β΄ Δημοτικού
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος Φιλαναγνωσίας οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά την παρουσίαση του βιβλίου της Καλλιόπης Ουζούν - Ανδρέου «Το μαγικό φτερό».
 
Περισσότερα...
Η Α΄ Δημοτικού γνωρίζει το καλικαντζαροχωριό του Βαγγέλη Ηλιόπουλου
 
Μία μοναδική εμπειρία έζησαν οι μαθητές της Α' Δημοτικού το Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου στο βιβλιοπωλείο «Κωνσταντινίδης», όπου πήραν μέρος στην παρουσίαση του βιβλίου του Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Ο Καλικάντζαρος σώζει το καλικαντζαροχωριό».
 
Περισσότερα...
Βιβλιοπαρουσίαση Α΄ Δημοτικού
 
Στο πλαίσιο του 9ου Χριστουγεννιάτικου Φιλανθρωπικού Bazaar των Εκπαιδευτηρίων, οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού πήραν μέρος στην παρουσίαση του βιβλίου «Χαριστική βιβλιοθήκη» του Χατζηπλή Δικαίου.
 
Περισσότερα...
Παρουσίαση βιβλίου της Ρίας Φελεκίδου από μαθητές της Β΄ Δημοτικού
 
Μέσα σε μία γιορτινή ατμόσφαιρα οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού υποδέχθηκαν στο χριστουγεννιάτικο Bazaar των Εκπαιδευτηρίων τη συγγραφέα Ρία Φελεκίδου και «Το πιο ευτυχισμένο κοριτσάκι του κόσμου».
 
Περισσότερα...
Χριστούγεννα... παντού!
 
Μέσα σε μία ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα οι μαθητές της Β΄ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων συνδέθηκαν διαδικτυακά μέσω Skype και συνομίλησαν με τους μαθητές του ελληνικού μειονοτικού δημοτικού σχολείου της Ίμβρου, ενώ οι μαθητές της Γ΄ Δημοτικού συνομίλησαν με μαθητές από την Πολωνία, την Ουκρανία και τις Η.Π.Α.
 
Περισσότερα...
 
 
Π Α Ι Δ Ι Κ Ο Σ   Σ Τ Α Θ Μ Ο Σ   -   Ν Η Π Ι Α Γ Ω Γ Ε Ι Ο
Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Νηπίων «Χριστούγεννα με τη μάγισσα Φρικαντέλα»
 
 
 
Οι μαθητές των Νηπίων γιόρτασαν τον ερχομό των Χριστουγέννων στη χριστουγεννιάτικη γιορτή τους, που έγινε στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων.
 
Περισσότερα...
 
Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Προνηπίων
 
Οι μαθητές των Προνηπίων των Εκπαιδευτηρίων κάλεσαν γονείς, συγγενείς και φίλους και τους παρουσίασαν με τον δικό τους ξεχωριστό τρόπο πώς φαντάζονται τα ιδανικά Χριστούγεννα και την ομορφότερη Πρωτοχρονιά.
 
Περισσότερα...
Χριστουγεννιάτικη Γιορτή Παιδικού Σταθμού «Νύχτα Χριστουγέννων»
 
Οι μικροί μαθητές του Παιδικού Σταθμού των Εκπαιδευτηρίων αποφάσισαν να μεταφέρουν γονείς, συγγενείς και φίλους στη νύχτα αυτή και να τους μαγέψουν με υπέροχες χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
 
Περισσότερα...
Χριστουγεννιάτικη Παράσταση English Garden «Feelin' Like Christmas»
 
Οι μαθητές του English Garden των Εκπαιδευτηρίων ένιωσαν να συμβαίνει κάτι συναρπαστικό και είχαν δίκιο, στη Χριστουγεννιάτικη Παράσταση English Garden «Feelin' Like Christmas»!
 
Περισσότερα...
Επίσκεψη στο Θεματικό Πάρκο «Οδύσσεια»
 
Οι μαθητές των Blossoms και των Beatles έκαναν ένα αξέχαστο ταξίδι στον χρόνο. Ανακάλυψαν με διαδραστικό τρόπο τις περιπέτειες του Οδυσσέα και παρακολούθησαν τον πολυμήχανο, ακούραστο ήρωα να παίρνει τη μοίρα στα χέρια του.
 
Περισσότερα...
Παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Το μουσείο αποκαλύπτει τα μυστικά του»
 
Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά μουσεία. Πώς όμως θα μάθουμε να ξεχωρίζουμε τα μουσεία και τους θησαυρούς τους; Τα Νήπια των Εκπαιδευτηρίων τα ανακάλυψαν όλα αυτά, παρακολουθώντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Μουσείο αποκαλύπτει τα μυστικά του!» στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.
 
Περισσότερα...
Παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος «Κάθε παιχνίδι ένα υλικό… κάθε υλικό μια ιστορία»
 
Τα Προνήπια «εισέβαλαν» στο Παιδικό Μουσείο και, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κάθε παιχνίδι ένα υλικό… κάθε υλικό μια ιστορία», επισκέφτηκαν όλα τα παιδιά στα σπίτια τους και είδαν τα παιχνίδια τους.
 
Περισσότερα...
 
 
 
S a v e   t h e   D a t e
 
 
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020
 
 
 
 

Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
Instagram
YouTube
 
 
 
 
© 2019 Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη