Αν το mail δεν εμφανίζεται σωστά, πατήστε ΕΔΩ
 
ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2020
Άνοιξη για πάντα, παιδιά
 
 
Τις μέρες της καραντίνας παλιά και νέα μέλη της χορωδίας και της ορχήστρας, μαθητές και απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων Ε. Μαντουλίδη συναντήθηκαν διαδικτυακά και «έφτιαξαν» τη δική τους άνοιξη, τραγουδώντας με τον αγαπημένο τους τραγουδοποιό Διονύση Σαββόπουλο το εμβληματικό τραγούδι «Μη μιλάς άλλο για αγάπη».
Ο Διονύσης Σαββόπουλος, οι εξαίσιες μουσικές του και τα χαρισματικά παιδιά των Εκπαιδευτηρίων έφεραν την άνοιξη στις καρδιές μας, γέμισαν νιάτα τις μέρες μας, φως και ελπίδα τη ζωή μας.
 
Περισσότερα...
 
Aποφοίτηση ΣΤ’ Δημοτικού
 
 
Η αποφοίτηση της φετινής ΣΤ’ Δημοτικού ήταν ιδιαίτερη και σίγουρα θα μείνει αξέχαστη. Μετά την πολύμηνη, λόγω πανδημίας, απόσταση, οι μαθητές κατάφεραν να βρεθούν ξανά όλοι μαζί και, ξεπερνώντας τις αντιξοότητες, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό σε μια γιορτή γεμάτη συναισθήματα και αναμνήσεις.
 
Περισσότερα...
 
 
Δ Ι Α Κ Ρ Ι Σ Ε Ι Σ
 
 
Το βραβείο David Mumford 2020 του Harvard σε απόφοιτο των Εκπαιδευτηρίων
 
 
 
Στον απόφοιτο των Εκπαιδευτηρίων Φίλιππο - Ιλαρίωνα Συτιλίδη ΄16 απονέμεται το βραβείο David Mumford 2020 για προπτυχιακούς φοιτητές Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Harvard.
Το βραβείο David Mumford δίνεται κάθε χρόνο στον πιο πολλά υποσχόμενο τελειόφοιτο προπτυχιακό φοιτητή του Harvard με σπουδές εστιασμένες στα Μαθηματικά και επιδόσεις εξαιρετικές.
 
Περισσότερα...
 
 
Επιτυχίες μαθητών μας σε πανεπιστήμια του εξωτερικού (2019 - 2020)
 
 
 
Τα αποτελέσματα για την εισαγωγή σε πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού για τη σχολική χρονιά 2019 - 2020 μέχρι σήμερα.
 
Περισσότερα...
 
 
Εξαιρετική επιτυχία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης
 
 
 
Η μαθήτρια της Γ’ Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων, Ζωή - Μαρία Καμοπούλου, έγινε δεκτή στο κορυφαίο πανεπιστήμιο Université Paris 1 Panthéon Sorbonne της Γαλλίας για Νομικές Σπουδές.
Η μαθήτριά μας έχει γίνει, μέχρι τώρα, δεκτή και σε άλλα κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού, αφού παρακολούθησε τα Τμήματα Προετοιμασίας και Συμβουλευτικής του προγράμματος Studies Abroad των Εκπαιδευτηρίων για σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.
 
Περισσότερα...
 
 
Εξαιρετική επιτυχία στο Πανεπιστήμιο της Σορβόννης
 
 
 
Η μαθήτρια της Γ' Λυκείου Λυγερή - Αθηνά Πανούση έγινε δεκτή στο Πανεπιστήμιο
Université Sorbonne της Γαλλίας για σπουδές Επιστημών και Μηχανικής.
Η μαθήτριά μας έχει γίνει επίσης δεκτή και σε άλλα γαλλικά Πανεπιστήμια, αφού παρακολούθησε τα Τμήματα Προετοιμασίας και Συμβουλευτικής του προγράμματος Studies Abroad των Εκπαιδευτηρίων για σπουδές σε πανεπιστήμια του εξωτερικού.
 
Περισσότερα...
 
 
Διάκριση σε Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό
 
 
 
Ο μαθητής Θάνος Κυπάρος (Α΄ Γυμνασίου) κατέκτησε το 3ο βραβείο στον Διεθνή Μουσικό Διαγωνισμό «The Muse International Music Competition», στην κατηγορία C (12 - 14 ετών) στο βιολί. Στον διαγωνισμό έλαβαν μέρος ταλαντούχοι μουσικοί από 35 χώρες. Τα αποτελέσματα του φετινού διαγωνισμού ανακοινώθηκαν στις 22 Ιουνίου 2020.
 
Περισσότερα...
 
 
Διάκριση στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας
 
 
 
Ο μαθητής μας Α. Αργυρόπουλος (Α΄ Λυκείου) κατέκτησε την 8η θέση στον 16ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Βιολογίας 2020, που είχε διεξαχθεί την 1η Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους.
 
Περισσότερα...
 
Εξαιρετικές επιτυχίες στο Online PFA Debate Summer Camp 2020
 
 
Οι μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου Κ. Καραγκίτση και Ό. Κεραμέως κατέκτησαν την 3η και 6η θέση αντίστοιχα, ως καλύτερες ομιλήτριες στο 1ο Καλοκαιρινό Online Debate Camp της Πανελλήνιας Ένωσης Forensics, ενώ η διασχολική ομάδα Διττού Λόγου, στην οποία συμμετείχε η μαθήτριά μας της Β΄ Γυμνασίου, Έ. Σπυρίδου, έφτασε στους τελικούς και κατατάχτηκε στη 2η θέση. 
 
Περισσότερα...
 
 
53 μαθητές διακρίθηκαν στον Μαθηματικό Διαγωνισμό «Πυθαγόρας»
 
 
 
Το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη ο Μαθηματικός Διαγωνισμός «Πυθαγόρας», ο οποίος διοργανώθηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) για πρώτη φορά σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την επικράτεια.
 
Περισσότερα...
 
 
Μαθηματικός Διαγωνισμός «Καγκουρό» 2020
 
 
 
Μαθητές των Εκπαιδευτηρίων και άλλων ιδιωτικών και δημόσιων σχολείων της πόλης, των τάξεων Β΄ Δημοτικού έως και Β΄ Λυκείου, έλαβαν μέρος στον Διεθνή Μαθηματικό Διαγωνισμό «Καγκουρό».
Στο διαγωνισμό διακρίθηκαν 90 μαθητές των Εκπαιδευτηρίων.
 
Περισσότερα...
 
 
Διακρίσεις στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό «Λυσίας 2020»
 
 
 
Διακρίσεις στην τελική φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Λυσίας 2020» πέτυχαν δύο μαθητές μας. Πιο συγκεκριμένα, η Γ. Καϊμάκη (Β΄ Γυμνασίου) κατέκτησε την 5η θέση πανελλήνια στην κατηγορία της τάξης της και ο μαθητής Α. Καϊμάκης (Α΄ Γυμνασίου) κατέλαβε επίσης την 5η θέση πανελλήνια στην τάξη του.
 
Περισσότερα...
 
 
Βράβευση Ομάδων Ρομποτικής FIRST LEGO League
 
 
 
Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη συμμετείχαν στον διαγωνισμό με 2 ομάδες, τους A.T.O.M.S και τους Co - MANDERS, και σημείωσαν απόλυτη επιτυχία, κερδίζοντας και οι δύο την πρόκριση στον Πανελλήνιο Τελικό.
Η εξαιρετική προσπάθεια των μαθητών επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, τους απένειμε το βραβείο «Rise Award», ενώ η κ. Σοφία Ζαχαράκη, Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, τους βράβευσε με το βραβείο «Chairman», που αποτελεί το ανώτατο βραβείο της FIRST®️ στο World Festival.
 
Περισσότερα...
 
 
Πρόκριση στην τελική φάση του Διαγωνισμού «Η δική μου Βιοηθική»
 
 
 
Η εργασία των μαθητριών Ε. Αθανασιάδου, Α. - Ό. Εφραιμίδου, Α. Μίκου, Α. Μπαρουτούδη και Ε. Στούρνα (Α΄ Λυκείου) προκρίθηκε στη δεύτερη και τελική φάση του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού «Η δική μου Βιοηθική», που θα διεξαχθεί τον Οκτώβριο του 2020 στη Θεσσαλονίκη.
 
Περισσότερα...
 
 
Διάκριση στο Ατομικό Διανομαρχιακό Μαθητικό Πρωτάθλημα Σκάκι Ν. Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής
 
 
 
Η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Μπεκιάρη Αγγελική (Α’ Δημοτικού) κατέλαβε την 1η θέση στο 19ο Ατομικό Διανομαρχιακό Πρωτάθλημα Σκάκι Νομών Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής, που πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020.
 
Περισσότερα...
 
 
Διάκριση μαθήτριας σε διαγωνισμό ζωγραφικής της ΚΕΔΗΘ
 
 
 
Η μαθήτρια των Εκπαιδευτηρίων Μαρία Σαρδέλη διακρίθηκε στον διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: «Τα παιδιά ζωγραφίζουν τον κορονοϊό»/«Η ζωή πριν και μετά τον Covid-19», που διεξήγαγε η ΚΕΔΗΘ.
 
Περισσότερα...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο   -   Λ Υ Κ Ε Ι Ο
 
12o Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής
 
 
Οι μαθητές του Δημοτικού και του Γυμνασίου συμμετείχαν και φέτος στο 12ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο υλοποιήθηκε εξ αποστάσεως.
 
Περισσότερα...
 
1η Φιλική Διαδικτυακή Συνάντηση Ρητορικής
 
 
α Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη συμμετείχαν στην 1η Φιλική Διαδικτυακή Συνάντηση Ρητορικής, ένα τουρνουά Επιχειρηματολογίας - Αντιλογίας (Debate), που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 3 Μαΐου.
 
Περισσότερα...
 
 
 
 
Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Ο
 
 
28ο Διεθνές e - Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού
 
 
 
Τα Εκπαιδευτήρια Ε. Μαντουλίδη συμμετείχαν στο 28ο Διεθνές e - Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.
 
Περισσότερα...
 
 
«Ο κορονοϊός… αλλιώς» από τα «τριτάκια» των Εκπαιδευτηρίων
 
 
 
Μπορεί να μην άφησε ο κορονοϊός τους μαθητές της Γ’ Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων να πραγματοποιήσουν την καθιερωμένη σχολική τους γιορτή που με τόση αγωνία προετοίμαζαν, αποτέλεσε όμως πηγή έμπνευσης και αφορμή, για να συναντηθούν διαδικτυακά με τους συμμαθητές και τους δασκάλους τους, να τραγουδήσουν, να χορέψουν και να περάσουν αξέχαστα.
 
Περισσότερα...
 
 
Τελετή λήξης του προγράμματος «Mission X: Train like an astronaut»
 
 
 
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τα Εκπαιδευτήρια ολοκλήρωσαν με επιτυχία το πρόγραμμα «Mission X: Train like an astronaut». Οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων Α΄, Β΄, Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την έννοια της καλής φυσικής κατάστασης και της σωστής διατροφής, ενώ ταυτόχρονα προπονήθηκαν, όπως ένας αστροναύτης.
 
Περισσότερα...
 
 
Οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού… κυκλοφορούν με ασφάλεια στο διαδίκτυο!
 
 
 
Ολοκληρώνοντας το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Digital Citizenship και ακολουθώντας τις συμβουλές των δασκάλων τους στις ψηφιακές τάξεις, οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού συζήτησαν για το ψηφιακό αποτύπωμα που αφήνουν πίσω τους, όταν περιηγούνται στο διαδίκτυο, τα κριτήρια που καθιστούν μια ιστοσελίδα κατάλληλη για παιδιά και πότε χρειάζεται να πουν «Σταμάτα και σκέψου!».
 
Περισσότερα...
 
 
Χαρτογράφοι εν δράσει και εξ αποστάσεως!
 
 
 
Οι μαθητές της ΣΤ΄ Δημοτικού ανέλαβαν να δημιουργήσουν με τη βοήθεια του λογισμικού «ArcGIS» έναν διαδραστικό χάρτη της Ευρώπης.
 
Περισσότερα...
 
 
 Ν Η Π Ι Α Γ Ω Γ Ε Ι Ο  -  Π Α Ι Δ Ι Κ Ο Σ   Σ Τ Α Θ Μ Ο Σ   
 
Αποφοίτηση Νηπιαγωγείου 2020
 
 
Μια ακόμη σχολική χρονιά έφτασε στο τέλος της. Μια χρονιά πολύ διαφορετική από όσες έχουμε μέχρι τώρα βιώσει.
Πριν από εννέα μήνες τα μικρά Προνήπια και τα Blossoms έκαναν τα πρώτα τους βήματα στις τάξεις των μεγάλων Νηπίων και των Beatles. Την τελευταία μέρα του σχολείου, θέλαμε να δώσουμε ξεχωριστή θέση στις αναμνήσεις μας και σε όλες τις στιγμές που ζήσαμε φέτος μαζί.
 
Περισσότερα...
 
«Αγαπώ και φροντίζω το περιβάλλον!»
 
 
«Αγαπώ και φροντίζω το περιβάλλον!» Τα Νήπια έφτιαξαν αυτό το σύνθημα στις 5 Ιουνίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, και αποφάσισαν να το κάνουν πράξη στην καθημερινότητά τους.
 
Περισσότερα...
 
Μαθαίνω να μετρώ μαγειρεύοντας...
 
 
Τα προνήπια, προσπαθώντας να συνδυάσουν τα μαθηματικά με τη διασκέδαση, στις ψηφιακές τάξεις φτιάξανε παρέα το πιο νόστιμο γλυκό, υπολογίζοντας ποσότητες, μετρώντας και αφαιρώντας υλικά.
 
Περισσότερα...
 
Μαθαίνω για τα ζώα
 
 
Τα Προνήπια ενδιαφέρονται πολύ για τα ζώα του πλανήτη μας! Έτσι, λοιπόν, συνέλεξαν πληροφορίες από βιβλία και ιστοσελίδες, αναζήτησαν εικόνες και έκαναν εικαστικές εργασίες για διάφορα ζώα.
 
Περισσότερα...
 
Ε Θ Ε Λ Ο Ν Τ Ι Σ Μ Ο Σ  -  Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Κ Η  Π Ρ Ο Σ Φ Ο Ρ Α
 
Οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου συγκέντρωσαν και πρόσφεραν είδη διατροφής, ατομικής υγιεινής, βιβλία και παιχνίδια σε πολύ καλή κατάσταση στους συλλόγους «ΑΡΣΙΣ» (Κοινωνική οργάνωση υποστήριξης νέων) και «ΣΥΝ-ΠΡΑΞΗ» (Τράπεζα συλλογής και διάθεσης ειδών πρώτης ανάγκης).
 
 
Τ Α   Ν Ε Α    Τ Ω Ν   Α Π Ο Φ Ο Ι Τ Ω Ν
 
Μένουμε σπίτι και ξαναδιαβάζουμε… τον Αίσωπο 
 
 
Απόφοιτοι των Εκπαιδευτηρίων, μέλη της θεατρικής ομάδας στο παρελθόν, καταξιωμένοι ηθοποιοί σήμερα οι περισσότεροι, τις μέρες της καραντίνας σκέφτηκαν να συνδεθούν διαδικτυακά με το σχολείο τους και να διαβάσουν ξανά… αγαπημένους μύθους του Αισώπου για τους μικρούς και μεγάλους μαθητές...
 
 
 
 

Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
Instagram
YouTube
 
 
 
 
© 2019 Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη