Ας θυμηθούμε τι έκαναν οι μαθητές των Εκπαιδευτηρίων τον μήνα Φεβρουάριο του 2020.
 
Αν το mail δεν εμφανίζεται σωστά, πατήστε ΕΔΩ
 
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2020
Αγώνες Τέχνης 2020: Τέχνη, παιδεία και πολιτισμός
 
 
Τα Εκπαιδευτήρια για έκτη χρονιά διοργάνωσαν τους πανελλήνιους μαθητικούς Αγώνες Τέχνης, από την Πέμπτη, 20 έως και το Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020 με τη συμμετοχή περισσότερων από 700 μαθητών από 49 σχολεία, ιδιωτικά και δημόσια της Ελλάδας και της Ομογένειας.
 
Περισσότερα...
 
8 Μετάλλια στην 37η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα «Αρχιμήδης» 2020
 
 
8 μετάλλια, 4 αργυρά και 4 χάλκινα κατέκτησαν οι μαθητές του Γυμνασίου - Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων στην τελική φάση «Αρχιμήδης» της 37ης Εθνικής Μαθηματικής Ολυμπιάδας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ). Συγχαίρουμε τους 8 διακριθέντες μαθητές καθώς και τους 37 συμμαθητές τους που έφτασαν στον τελικό.
 
Περισσότερα...
 
Τουρνουά Αγγλικού Ρητορικού Λόγου “Let’s Talk”
 
 
Το Τουρνουά Αγγλικού Ρητορικού Λόγου “Let’s Talk”, το οποίο ξεκίνησε με πρωτοβουλία των Εκπαιδευτηρίων το 2013, διεξήχθη φέτος στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου - Λυκείου την Παρασκευή, 14 και το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου με συμμετοχή 97 μαθητών της ΣΤ΄ Δημοτικού.
 
Περισσότερα...
 
 
Δ Ι Α Κ Ρ Ι Σ Ε Ι Σ
 
 
Εξαιρετικές διακρίσεις στην «Εικονική Δίκη»
 
 
 
Εξαιρετικές διακρίσεις κατέκτησαν οι μαθητές μας στους προκριματικούς αγώνες της «Εικονικής Δίκης - Πρωταγόρας», που διοργανώθηκαν για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη από τον οργανισμό Afixis και φιλοξενήθηκαν στα Εκπαιδευτήρια.
 
Περισσότερα...
 
Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ρομποτικής «FIRST LEGO League» - Προκριματική Φάση
 
Το Σάββατο, 15 και την Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε η προκριματική φάση του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ρομποτικής «FIRST LEGO League» στη Θεσσαλονίκη.
 
Περισσότερα...
Εξαιρετικές διακρίσεις στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθηματικό Κύπελλο
 
Σημαντικές διακρίσεις κατέκτησαν μαθητές των Εκπαιδευτηρίων στο 8ο Ευρωπαϊκό Μαθηματικό Κύπελλο (8th European Mathematical Cup), Junior και Senior κατηγορία.
 
Περισσότερα...
45 Διακρίσεις στη Β΄Φάση «O Ευκλείδης», ΕΜΕ
 
45 μαθητές των Εκπαιδευτηρίων πέρασαν με επιτυχία τη B΄ φάση «O Ευκλείδης» του 80ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ), κατατάσσοντας τα Εκπαιδευτήρια στην πρώτη θέση στην Ελλάδα.
 
Περισσότερα...
3 χρυσά, 1 ασημένιο και 2 χάλκινα μετάλλια στην κολύμβηση
 
Η μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου Νικόλ Μερτζιμέκη έλαβε μέρος στους κολυμβητικούς χειμερινούς αγώνες πρωταθλήματος Βόρειας Ελλάδος με μεγάλη επιτυχία, καθώς κατέκτησε σε ατομικό επίπεδο 3 χρυσά μετάλλια στα 50 μέτρα ελεύθερο, στα 100 μέτρα ελεύθερο και στα 200 μέτρα ελεύθερο.
 
Περισσότερα...
Χάλκινο μετάλλιο στην ξιφασκία
 
Ο μαθητής της Α΄ Γυμνασίου Ι. Κουτσοβίτης κατέκτησε την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία under 13 σε αγώνες Ξιφασκίας, που πραγματοποιήθηκαν στο δημοτικό Στάδιο Παιανίας.
 
Περισσότερα...
Διάκριση στον Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2019
 
 
Η μαθήτρια της Α΄ Γυμνασίου Ηλέκτρα Κυπιρτίδου διακρίθηκε στον Παιδικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής 2019 με θέμα «Οι Λαοί και τα Μνημεία τους», που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας.
 
Περισσότερα...
Επιλογή μαθητή ως σολίστ σε συναυλία
 
 
O Θάνος Κυπάρος, μαθητής της Α΄ Γυμνασίου, επιλέχθηκε να συμμετάσχει ως σολίστ στο βιολί, σε συναυλία με θέμα: «Μουσικοί του Αύριο», που θα δοθεί τη Δευτέρα, 6 Απριλίου 2020 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.
 
Περισσότερα...
 
 
 
 
 
 Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο   -   Λ Υ Κ Ε Ι Ο
 
Ημέρα Γνωριμίας με τις Εξετάσεις Υποτροφιών Α΄ Γυμνασίου
 
 
Στο πλαίσιο των εξετάσεων υποτροφιών Εισαγωγής Α’ Γυμνασίου τα Εκπαιδευτήρια προσκάλεσαν τους υποψήφιους μαθητές και τους γονείς τους την Κυριακή, 9 Φεβρουαρίου 2020 στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Γυμνασίου - Λυκείου (12ο χλμ. ΕΟ Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών).
 
Περισσότερα...
 
57ο Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (NAIMUN) - Ουάσιγκτον, ΗΠΑ
 
10 μαθητές των Εκπαιδευτηρίων συμμετείχαν στο 57ο Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (NAIMUN), που πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Georgetown στην Ουάσιγκτον (ΗΠΑ).
 
Περισσότερα...
52o Συνέδριο THIMUN, Χάγη, Ολλανδία
 
Μαθητές του Λυκείου συμμετείχαν στο 52ο Συνέδριο Μοντέλου Ηνωμένων Εθνών (THIMUN), που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο της Χάγης με τη συμμετοχή μαθητών από όλο τον κόσμο.
 
Περισσότερα...
Διεξαγωγή του Μαθηματικού Διαγωνισμού «Πυθαγόρας»
 
Το Σάββατο, 15 Φεβρουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου ο Μαθηματικός Διαγωνισμός «Πυθαγόρας», ο οποίος διοργανώνεται από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ).
 
Περισσότερα...
Επίσκεψη της Γ΄ Γυμνασίου στην «Έκθεση Χαρτών» της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών
 
Την Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου επισκέφτηκαν την « Έκθεση Χαρτών» που φιλοξενείται στον χώρο της Βιβλιοθήκης της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.
 
Περισσότερα...
Εξόρμηση της Α΄ Γυμνασίου στο Αγρόκτημα της Γεωπονικής Σχολής - «Το Παιδί στον Κόσμο των Τροφίμων»
 
Την Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου επισκέφθηκαν το Αγρόκτημα της Γεωπονικής Σχολής του Α.Π.Θ., προκειμένου να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το Παιδί στον Κόσμο των Τροφίμων».
 
Περισσότερα...
Βιωματικό Εργαστήριο STEM και Επιχειρηματικότητας
 
Την Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε Βιωματικό Εργαστήριο STEM και Επιχειρηματικότητας, το οποίο παρακολούθησαν μαθητές του Λυκείου.
 
Περισσότερα...
 
 
 
Δ Η Μ Ο Τ Ι Κ Ο
 
 
Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών
 
 
 
Σε μια όμορφη και συγκινητική βραδιά, αφιερωμένη στην ελληνική παράδοση, πραγματοποιήθηκε το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, στις 12 Φεβρουαρίου 2020, στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων.
 
Περισσότερα...
 
Η Γ΄ Δημοτικού στον ΝΤΟΚΤΟΡ ΓΟΥΑΪ
 
Στις αρχές Φεβρουαρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Δημοτικού επισκέφτηκαν το εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ στην Ευκαρπία, για να πάρουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΝΤΟΚΤΟΡ ΓΟΥΑΪ και οι Υπερδυνάμεις της Επιστήμης».
 
Περισσότερα...
Η Α’ Δημοτικού στο NOESIS
 
Την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού «πραγματοποίησαν» ένα ξεχωριστό διαστημικό ταξίδι κατά την επίσκεψή τους στο NOESIS.
 
Περισσότερα...
Επίσκεψη Β΄ Δημοτικού στο Λαογραφικό Μουσείο
 
Σκηνές από την καθημερινή ζωή των ανθρώπων μιας άλλης εποχής είχαν την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά οι μαθητές της Β’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου με την επίσκεψή τους στο Λαογραφικό Μουσείο, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μες στο Μουσείο».
 
Περισσότερα...
Ημερίδα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»
 
Την Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου επιλεγμένοι μαθητές της Δ΄ Δημοτικού εκπροσώπησαν το σχολείο τους στην ημερίδα: «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», που πραγματοποιήθηκε στο NOESIS.
 
Περισσότερα...
Η Β΄ και η Γ΄ Δημοτικού υποδέχονται την Έλενα Αρτζανίδου και «Το κουτί της Ιζόλδης»
 
Μέσα σε μια ζεστή ατμόσφαιρα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Βιβλιοπαρέες» οι μαθητές της Β΄ και της Γ΄ τάξης του Δημοτικού παρουσίασαν στο Πολιτιστικό Κέντρο των Εκπαιδευτηρίων το βιβλίο της Έλενας Αρτζανίδου «Το κουτί της Ιζόλδης».
 
Περισσότερα...
Οι μαθητές της Γ΄ Δημοτικού « Χτίζοντας με κλάσματα»
 
Τι σχέση έχουν τα Lego με τα κλάσματα; Την απάντηση έδωσαν τα τριτάκια του σχολείου μας, συμμετέχοντας στη δράση «Χτίζοντας με κλάσματα».
 
Περισσότερα...
«Μικροί και μεγάλοι πρωτοπόροι»
 
Στο πλαίσιο του προγράμματος «Μικροί και μεγάλοι πρωτοπόροι», οι μαθητές της Ε΄ Δημοτικού παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κρυμμένες ιστορίες... με το πινέλο του Βίνσεντ».
 
Περισσότερα...
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Φυσικών Επιστημών
 
Μια ξεχωριστή εμπειρία «Stem μάθησης» βίωσαν οι μαθητές της Στ΄ Δημοτικού μέσα σε ένα σύγχρονο παιδαγωγικό περιβάλλον στις εγκαταστάσεις της EduAct.
 
Περισσότερα...
Π Α Ι Δ Ι Κ Ο Σ   Σ Τ Α Θ Μ Ο Σ   -   Ν Η Π Ι Α Γ Ω Γ Ε Ι Ο
Αποκριάτικη γιορτή 2020
 
 
Την τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς, λίγες μόλις ημέρες πριν από την Καθαρά Δευτέρα, οι μαθητές του Παιδικού Σταθμού, του Νηπιαγωγείου και του Δημοτικού Σχολείου γλέντησαν με την ψυχή τους, συμμετέχοντας για ακόμη μια χρονιά στην καθιερωμένη αποκριάτικη γιορτή των Εκπαιδευτηρίων.
 
Περισσότερα...
 
Επίσκεψη στη Δανιηλίδειο Παιδική Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς
 
Με αφορμή την αγάπη μας για τα βιβλία, αποφασίσαμε να επισκεφτούμε τη Δανιηλίδειο Παιδική Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς, για να γνωρίσουμε τον θαυμαστό κόσμο του βιβλίου.
 
Περισσότερα...
Παρακολούθηση της εκπαιδευτικής ταινίας «Ο μαγεμένος ύφαλος»
 
Στο πλαίσιο του πρωτοποριακού προγράμματος «Ήπειροι και ωκεανοί», οι μαθητές των Προνηπίων παρακολούθησαν την εκπαιδευτική ταινία «Ο μαγεμένος ύφαλος» στο «NOESIS», το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας.
 
Περισσότερα...
Παρακολούθηση της ταινίας - ντοκιμαντέρ «A beautiful planet - Imax 3D»
 
Οι μαθητές των Νηπίων και των Beatles παρακολούθησαν την ταινία - ντοκιμαντέρ «Α Beautiful Planet - Imax 3D» στον κινηματογράφο «Cineplexx», στο Εμπορικό Κέντρο «One Salonica».
 
Περισσότερα...
 
Ε Θ Ε Λ Ο Ν Τ Ι Σ Μ Ο Σ 
 
Εξόρμηση της Ομάδας Εθελοντισμού στον Οίκο Ευγηρίας και Θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων στο Κιλκίς και προσφορά συσκευής οξυγόνου
 
 
Την Πέμπτη, 13 Φεβρουαρίου 2020, μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου, οι οποίοι ανήκουν στην ομάδα Εθελοντισμού, επισκέφθηκαν τον Οίκο Ευγηρίας και Θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων στο Κιλκίς και πρόσφεραν μια συσκευή οξυγόνου, ώστε να αξιοποιηθεί για τις ανάγκες του ιδρύματος.
 
Περισσότερα...
 
 
Τ Α   Ν Ε Α    Τ Ω Ν   Α Π Ο Φ Ο Ι Τ Ω Ν
 
Συμμετοχή του Συλλόγου Αποφοίτων στο πρόγραμμα Erasmus+ «MakeOver»
 
 
Μετά από πολλούς μήνες σκληρής δουλειάς ο Σύλλογος Αποφοίτων, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ «MakeOver», συμμετείχε στη δημιουργία ενός αναλυτικού οδηγού, με στόχο τη βιωσιμότητα και την αναπτυξιακή προσέγγιση των οργανώσεων νέων ατόμων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο εξελίχθηκε σε τρεις φάσεις με τη μορφή συνεδρίων, στη Σλοβενία, στη Σερβία και στην Ελλάδα, είχε σκοπό να βοηθήσει μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και επιχειρήσεις στον στρατηγικό τους σχεδιασμό, τη διαχείριση προσωπικού και εθελοντών και τον σχεδιασμό επικοινωνιακών πολιτικών.
Στο πρόγραμμα συμμετείχαν, πέρα από τον Σύλλογό μας, 8 οργανώσεις από 7 χώρες και με τη συμβολή όλων δημιουργήθηκε αυτός ο πολύτιμος οδηγός, ένα δωρεάν διαδικτυακό εργαλείο που μεταφράστηκε σε 8 γλώσσες και μπορεί πλέον κάθε οργάνωση και επιχείρηση να τον συμβουλευτεί για την εσωτερική και εξωτερική της αναδιαμόρφωση με μια απλή επίσκεψη στη σελίδα MakeOver.
 
 
S a v e   t h e   D a t e
 
 
Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020
Από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό
 
 
 
 

Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη

Facebook
Twitter
LinkedIn
Flickr
Instagram
YouTube
 
 
 
 
© 2019 Εκπαιδευτήρια E. Μαντουλίδη